Historický hotel v novém kabátě

Středa, 15. Říjen 2014 - 0:00
| Napsal:

Zdařilá adaptace historického objektu hotelu, jež v roce 2012 právem získala titul Stavba roku Olomouckého kraje, spolu s novostavbou v proluce, která citlivě zapadá do svého okolí.

Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Fotoalbum: 
Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Studio Park s.r.o. - Rozšíření hotelu a penzionu Arigone, použita fasádní barva a omátka firmy Sto, s.r.o. - foto © Tomáš Malý
Katalogový list: 
Ateliér Studio Prak, Dimenze 11
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Olomouc
Datum realizace 2012
Výrobek
Poznámka

Dimenze 11 s.r.o.: interiér

Hotel a penzion Arigone byl v devadesátých letech minulého století kompletně rekonstruován kvůli svému špatnému stavu. Potřeba prostoru podnítila v minulém roce nové stavební úpravy a také otázku, zdali neuzavřít sousední pozemek novostavbou.

Koncepce Studia Park učinilo dominantou celého starého hotelu kamenné schodiště, které se zachovalo v původním stavu. Nová přístavba doplňuje opticky nejednotnou ulici barevně zdrženlivou fasádou a zachováním linie oken. Objekt stávající proluky byl opatřen mírně zapuštěnou valbovou střechou, aby se tak vyrovnala výška novostavby. Strukturu celého objektu oživuje boční střešní terasa.

Po přestavbě je v novostavbě k dispozici dvanáct dvoulůžkových pokojů a dva luxusní apartmány se střešní terasou. Nové prostory jsou navíc přístupné i bezbariérově – výtahem.

Veškeré informace získáte na webových stránkách www.sto.cz.