Lesní město v Blansku

Pondělí, 13. Duben 2015 - 0:00
| Napsal:

Lesní město je název malé obytné čtvrti zbudované v blízkosti Blanska. Název odpovídá idylickému prostředí, ve kterém se nachází, neboť Blansko leží uprostřed malebných kopců a lesů jižní Moravy. Obyvatelé nově postavených rodinných domů si nyní mohou vychutnávat výhled na místní rázovitou krajinu.

Petr Davídek, Obytný soubor Lesní město v Blansku (Uplatnění materiálů Sto: fasádní omítka (Stolit K),  fasádní barva (StoColor Maxicryl) - foto © Tomáš Malý
Fotoalbum: 
Petr Davídek, Obytný soubor Lesní město v Blansku (Uplatnění materiálů Sto: fasádní omítka (Stolit K),  fasádní barva (StoColor Maxicryl) - foto © Tomáš Malý
Petr Davídek, Obytný soubor Lesní město v Blansku (Uplatnění materiálů Sto: fasádní omítka (Stolit K),  fasádní barva (StoColor Maxicryl) - foto © Tomáš Malý
Petr Davídek, Obytný soubor Lesní město v Blansku (Uplatnění materiálů Sto: fasádní omítka (Stolit K),  fasádní barva (StoColor Maxicryl) - foto © Tomáš Malý
Petr Davídek, Obytný soubor Lesní město v Blansku (Uplatnění materiálů Sto: fasádní omítka (Stolit K),  fasádní barva (StoColor Maxicryl) - foto © Tomáš Malý
Petr Davídek, Obytný soubor Lesní město v Blansku (Uplatnění materiálů Sto: fasádní omítka (Stolit K),  fasádní barva (StoColor Maxicryl) - foto © Tomáš Malý
Petr Davídek, Obytný soubor Lesní město v Blansku (Uplatnění materiálů Sto: fasádní omítka (Stolit K),  fasádní barva (StoColor Maxicryl) - foto © Tomáš Malý
Katalogový list: 
Autor Petr Davídek
Stavebník Picador s.r.o.
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Blansko
Materiál

Kompaktní stavby umístěné ve svahu – to je koncepce komplexu skládajícího se z pěti rodinných domů. Ze staveb typu bungalov vyčnívají pouze nástavby ve formě pultových střech, které zajišťují dostatečné osvětlení interiéru. Architekt Petr Davídek zvolil pro fasádu omítky různých barev a horizontální dřevěné obložení, jehož přírodní vzhled podtrhuje chatový ráz zástavby. Optickému odlišení domů v poměrně husté zástavbě přispívá i jejich navzájem lehce odsazená poloha ve svahu.

Hlavní vstup se nachází vždy na západní straně. Každá jednotka má k dispozici garáž na severu a zastřešenou terasu na jihu. Za malým zádveřím nejprve vstoupíme do prostorného obývacího pokoje s jídelnou, který směřuje na jih. Otevřená kuchyně je situovaná na severní straně domu a je příjemně osvětlena podélným pásem oken. V zadní části domu se nacházejí ložnice a další pokoje. Důležitým prvkem v designu půdorysu byl pro architekta přechod mezi vnějším a vnitřním prostorem: Všechny obytné místnosti – s výjimkou ložnice – disponují přímým přístupem na terasu.

Dřevěný obklad v přírodním odstínu jemně kontrastuje s omítanými fasádami (Stolik K) opatřenými fasádními barvami (StoColor Maxicryl) v odstínech cihlově červené a světle a tmavě šedé.

Veškeré informace získáte na webových stránkách www.sto.cz.