Napoleon by se divil

Úterý, 29. Září 2015 - 0:00
| Napsal: | Zdroj: Autorská zpráva

Proč Napoleon? Studio IDEACOLLECTIVE totiž ve Slavkově u Brna realizovalo interiér novostavby rodinného domu v rámci rezidence Austerlitz. Vy se teď můžete podívat na to, jak to dopadlo.

IDEACOLLECTIVE, Interiér novostavby RD ve Slavkově u Brna - foto © archiv autorů
Fotoalbum: 
Katalogový list: 
Ateliér IDEACOLLECTIVE
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Slavkov u Brna
Datum realizace 2015

Požadavkem Investora na realizaci interiéru RD umístěného v rezidenci Austerlitz ve Slavkově u Brna byla nadčasová elegance bez přehnaných designových výstřelků, praktičnost a rozumné cenové řešení.

Prostor plní funkci kuchyně, jídelny i relaxační zóny. K zajištění vzdušnosti celého prostoru byla využita skleněná noha kuchyňského ostrůvku, který díky tomu působí jako by se vznášel ve vzduchu. Podstata spočívá v jednoduchosti a proudění energie v celém prostoru, proto by jí nemělo v cestě nic překážet. Osvětlení celého prostoru je koncipováno dle jednotlivých zón. Při volbě materiálu kuchyňské pracovní desky byl zvolen umělý kámen, který umožňuje zapustit kuchyňský dřez bez viditelných spojů a vyniká svým minimalistickým designem, čistotou a jednoduchou údržbou. Právě umělý kámen umožňující atypické tvary pracovních prostorů rádi využíváme v našich projektech. Přáním majitele bylo umístění velkoryse pojatého jídelního stolu. Tento stůl jsme navrhli a vyrobili na zakázku a pojmenovali jej podle jména svého prvního majitele „Davide“.

Základní barevnost interiéru je volena střídmě v kombinaci bílé a světle hnědé. Světlý slunný prostor je kombinován s prvky imitace masivního dřeva. Jedná se o HPL laminát s imitací masivu s výraznou kresbou ze kterého je vyrobena stolová deska, kuchyňský ostrůvek a kuchyňské dvířka. Obývací prostor je zpestřen dekorací - kravskou kůží, kterou doplňují navíc buvolí rohy.