Škola nového tisíciletí

Pondělí, 28. Duben 2014 - 0:00
| Napsal:

Inovativní projekt interiéru dánské školy, jehož konstrukční řešení podporuje používání digitálních médií a projektový styl výuky založený na inspirujícím a nadčasovém výukovém prostředí.

Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Fotoalbum: 
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - foto interiéru © Kim Wendt
Rosan Bosch - Bornholms Efterskole - půdorys © Rosan Bosch Studio
Katalogový list: 
Autor Rosan Bosch
Ateliér ROSAN BOSCH STUDIO
Světadíl Evropa
Země Dánsko
Město Bornholm
Datum realizace 2013

V dánské škole Bornholms Efterskole nastavují v posledních letech nové standardy pro digitální a projektový styl výuky. Každý student obdrží na začátku roku MacBook a veškerá výuka má pak digitální základ. Nový školní design podporuje zaměření na digitální média a maže tak hranice mezi formálními a neformálními výukovými situacemi.

Prostor nazývaný "Bílý dům" (The White House) je navržen a optimalizován pro skupinovou projektovou výuku se zaměřením na audiovizuální produkci. Diferenciované učební prostředí vytváří půdu pro myšlenky a nové iniciativy, zatímco ostatní plocha poskytuje volný prostor pro rozjímání a zamyšlení.

V "Bílém domě" má tzv. "měkké kino" podlahu, stupně pro sezení, stěny i strop potažené červeným kobercem a je vestavěno do větší tzv. "dialogové místnosti". Tato místnost má uprostřed žlutý konferenční stůl organického tvaru, a je navržena speciálně pro podporu různých situací - nezávislého pozorování zpoza svého laptopu i otevřených diskusí. Tato místnost je propojená s tzv. "kabinou" - speciálně navrženou nikou pro tiché čtení či zamyšlení.

"Bílý dům" také obsahuje filmovou laboratoř se zelenou obrazovkou, která je ideální pro práci s fázovou animací a dalšími filmy a video nahrávkami. Pro studenty zabývajícími se zvukem je tu místnost nazývaná "zvuková bublina" - speciálně navržená pro práci s audio-nahrávkami a playbackem.

Se svým novým designem má v současné době bornholmská Efterskole ideální prostředí pro pokračování v pozici průkopníka digitálního projektového vzdělávání, které zlepší studentům možnost získat optimální dovednosti pro zvládnutí výzev současnosti i budoucnosti.