Technologie / produkty

Inovativní řešení pro ploché střechy

Při návrhu nového domu s plochou střechou můžete zahrnout do úvah také novinku od VELUXU v podobě prvního světlíku se zaobleným zasklením na světě. Krásný minimalistický světlík s bezrámovým zasklením bude nejen funkční ozdobou každé střechy, ale díky použitým technologickým inovacím otvírá architektům také zcela nové možnosti využití.

VELUX Česká republika, s.r.o. , 8. 9. 2017

Dostat co nejvíce denního světla na místa, kde bývá v domě nejvíce živo, může být často problém. V případů budov s plochou střechou je vhodné využít světlíky. Ty na rozdíl od fasádních oken, která fungují zejména po obvodu místnosti, lze umístit přímo nad místa s nejvyšší aktivitou v domě – kuchyně, pokojíčky nebo pracovny. Uživatelé tím získají nejen intenzivní zdroj denního světla, nezanedbatelný přísun čerstvého vzduchu, ale také přímý výhled na oblohu, který napomáhá lépe vnímat rytmus ubíhajícího dne.

Pro střechy s nulovým sklonem

Novinka v podobě minimalistického světlíku se zaobleným zasklením představuje skvělé řešení pro všechny, kteří plánují prosvětlení prostor pod plochou střechou a očekávají od střešního okna více než štít proti nepříznivému počasí. Tento inovativní design zajišťuje dokonalý odvod deště i na střechách se sklonem 0 stupňů (od 0 do 15 stupňů). Zároveň nabízí intenzivní zdroj denního světla a čerstvého vzduchu i čistý výhled na oblohu.

Křivka světlíku plynule a harmonicky navazuje na střešní plášť. Bezrámové zaoblené sklo ale kromě elegantního designu nabízí také bezkonkurenční funkčnost odvodu vody z povrchu světlíku,“ upřesnila Klára Bukolská, hlavní architekt společnosti VELUX Česká republika.

Řešení, které ocení architekti i majitelé domů

Zaoblené zasklení je k dispozici pro světlík pevný, nebo elektricky ovládaný. Elektricky ovládaná varianta pak přináší maximální komfort nejen z pohledu množství přiváděného světla, ale i řízené přirozené ventilace. Pro světlíky se zaobleným zasklením je pro redukci přehřívání ideální solárně ovládaná venkovní markýza (MSG), pro regulaci světla pak využijte vnitřní elektricky nebo solárně napájené plisované rolety (FMG elektricky ovládaná plisovaná roleta, FMK elektricky ovládaná dvojitě plisovaná roleta, FSK solárně ovládaná dvojitě plisovaná roleta).

Unikátní konstrukce světlíku spojující výhody kopule a střešního okna zároveň zajišťuje vysokou energetickou úspornost. Tvrzené sklo světlíku o tloušťce až 6 mm je dostatečně odolné proti poškrábání a představuje trvalou součást střechy i s ohledem na budoucnost.

Nový světlík se se zaobleným bezrámovým zasklením je v nabídce v osmi různých velikostech a za dostupnou cenu. Více informací o této novince můžete získat na www.velux.cz/svetliky

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři