Architektura / občanské stavby

Hotel plný přepychu a tradic

V kanceláři CCD architects navrhli interiéry pro hotel Diaoyutai patřící pod světoznámý řetězec první třídy. Koncept je založen na čínské filozofii a estetice, propojuje její tradice s klasickým západním stylem. Tato kombinace dala vzniknout příjemnému pohodlnému hybridu s čínskými balónky.

Tomáš Kodet , 22. 9. 2017

Jelikož se budova hotelu nachází ve velkém čínském městě Hangzhou, na ničem se nešetřilo. Velkorysost, bohatství a přepych jsou na architektuře a dispozicích velice patrné. Naštěstí tento dojem potlačují návrhy interiérů, které jsou skromnější, decentnější a méně monumentální.

Třípatrová hala

První místo, které host při vstupu spatří je ohromná a velkorysá hala. S trochou nadsázky by se dalo říci, že je „malým“ vnitřním nádvořím. Je centrálním bodem dispozice a hlavní spojnicí hosta s hotelem. Z jedné strany se dostane do restaurace, zprava je umístěná recepce a nalevo lze nalézt odpočívárnu.

K výzdobě haly jsou používány krajinné techniky s orientálními estetickými prvky. Prostor je symbolicky dělen, a tak si návštěvník může okusit různé atmosféry a pocity. První oddíl třípodlažní haly je spíše pro nostalgii ze starých časů a tradic. Druhý, centrální oddíl má ve svém středu abstraktní pojetí čínského pavilonu. Ve třetí části haly je umístěn bar se zahradou.

Hotelová restaurace

V interiéru restaurace došlo ke spojení čínské a západní koncepce designu. Rozlehlý prostor je rozdělen vzdušnými příčkami s kruhovými okny. Fúze soukromí a přehledného prostoru s omezeným výhledem se architektům vyvedla. Mezi dominantní materiály patří světlý kámen a šedé či modré dřevo. Studenou paletu materiálů doplňuje béžová kůže, která vytváří pohodovou atmosféru v celém prostoru. Panoramatické okno interiér provzdušňuje a osvětluje, velice lehce také působí kovové lustry.

Pokoje velké jako byty

Na hosta čeká směsice čínského a západního stylu, v každém ze 162 pokojů tohoto 4 hvězdičkového hotelu je jiná. Jejich uspořádání je založeno na architektuře Jiangnangardens, velká pozornost je věnována šířce místností, jejich propojenosti a zároveň oddělení. Pokoje mají více než 60 m2, v ložnici je prostor pro spaní, pracovní a přijímací prostor, jenž jsou navzájem odděleny. Architekti vsedili především na detaily a vhodnou vyváženost obou kultur.

  • Ateliér: CCD/ Cheng Chung Design
  • Země: Čína
  • Město: Hangzhou
  • Ulice, číslo: No.65, Wuxing Road
  • Datum projektu: 2014
  • Realizace: 2016
  • Užitná plocha: 34 000.00m2

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři