Technologie / produkty

Nové formáty obkladových desek přináší větší flexibilitu návrhu i montáže

S prvními jarními dny přichází společnost Cembrit s novou řadou maloformátových vláknocementových fasádních desek „Cembrit Small Module“. Malé formáty se snadněji manipulují, montáž je jednodušší a architektům přináší širší možnosti pro kombinování různých barev i povrchových úprav desek na jedné stavbě.

Karolína Řeháčková , 29. 3. 2018

Známé řady desek Cembrit Cover, Solid a Patina v menším formátu

"Cembrit Small Module" jsou menší verzí běžně dodávaných fasádních desek Cembrit. Díky větší variabilitě formátů mohou architekti, projektanti a designéři dosáhnout ještě větší flexibility při řešení skladby fasád či jiných obkládaných ploch (podhledů, balkónů, plotů a mnohých dalších).

“Při představení desek Cembrit Small Module bylo naším cílem zdůraznit výhody různých kombinací barev i struktury povrchu desek a zároveň optimalizovat zdroje použité na výstavbu projektu. V odvětví, kde se dává silný důraz na efektivitu a úsporu času, přicházíme s výrobkem, který přichází na stavbu hotový, připravený k montáži bez nutnosti dalšího manuálního zpracování,” říká Magnus Sommer, Products & Innovation Manager ve společnosti Cembrit.

Malé formáty jsou vyráběny ve všech standardních provedeních desek Cembrit Cover, Cembrit Patina a Cembrit Solid, v barevné škále 15ti různých odstínů. Díky tomu lze fasádu kompletně řešit jak v rámci jednoho či kombinace vybraných povrchů tak, aby byly esteticky jednotně sladěny všechny použité formáty do požadované kompozice.

Nižší hmotnost a menší rozměry usnadňují montáž

Desky malých formátů jsou vyráběny v 5 nových menších formátech a důležitý je fakt, že jsou kompatibilní s kompletním příslušenstvím k fasádním systémům Cembrit.

Montážní firmy ocení především nižší hmotnost i rozměry desek, které samotnou instalaci výrazně usnadňují. Výhodou je také to, že nová výrobková řada ctí standardní montážní postupy.

Větší kreativita i trvalá udržitelnost

S fasádními deskami "Cembrit Small Module" získávají architekti větší volnost pro vyjádření svých kreativních návrhů.

Fasádní desky malých formátů nabízí mimo jiné nové možnosti řešení pro menší plochy rodinných domů, na kterých lze díky širší škále rozměrů desek rozehrát zajímavé kompozice, které bylo doposud možné uplatnit spíše u větších ploch fasád administrativních či jiných větších objektů. I u velkých projektů s rozsáhlými plochami obkladů či předsazených fasád naleznou desky malých formátů své uplatnění, neboť právě díky změně formátu lze docílit velmi decentních kontrastů a hravosti fasády bez potřeby použití více barev či povrchů.

Vedle svobody v navrhování fasády je velkým kladem vláknocementových desek fakt, že tyto výrobky byly navrženy s ohledem na trvalou udržitelnost a to jak při výrobě, tak při montáži. Vláknocement sám o sobě je materiálem, který je plně recyklovatelný, současně pak díky ucelenému systému dochází k úspoře práce při realizaci stavby.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři