Novinky a názory / zprávy

Rozehraj Prahu! CAMP vstoupí do nové sezóny s řadou novinek

Centrum architektury a městského plánování (CAMP) se připravuje na novou sezonu. Po srpnové odstávce představí návštěvníkům řadu novinek. Kromě nové interaktivní výstavy, architektonické tramvaje v ulicích Prahy a dětského programu nebude chybět nabitý program plný přednášek zahraničních architektů, filmových projekcí a diskuzí na aktuální témata.

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy , 19. 9. 2018

Od září do CAMPu zavítalo přes 60 000 návštěvníků. Ukázalo se, že o takové místo jako je CAMP, je v Praze zájem. Architektura, plánování města, zajímavé osobnosti ze zahraničí a četné diskuze fungují. Enormní zájem nás těší a věřím, že program na novou sezonu osloví ještě více Pražanů,“ říká Ondřej Boháč, ředitel IPR Praha.

CAMP se po úspěšném roce fungování na měsíc zavírá. Sezonu uzavřel výstavou Metropolitního plánu, která přilákala rekordních 15 000 návštěvníků.

Tisíce dotazů a návštěv jsme rozhodně nečekali. Opět se potvrdilo, že otevřenost a trpělivé vysvětlování je základem diskuze s Pražany,“ pokračuje Boháč.

Foto: eArch

Architektonická tramvaj a simulátor města 

Návštěvníci se mohou od září těšit na nabitý program plný přednášek zahraničních architektů, filmových projekcí a diskuzí na aktuální témata. S velkým důrazem na budoucnost dopravy nebo třeba na problematiku bydlení. Do pražských ulic dokonce od září vyjede speciální architektonická tramvaj, která bude přibližovat současnou i historickou architekturu Prahy.

Podzimní sezónu odstartuje výstava s názvem Pře(d)stav si Prahu, na které se návštěvníci vžijí do role městských plánovačů. Jejich cíl? Ideální město budoucnosti, které budou sami stavět na obřím projekčním plátně podobně jako v počítačové simulaci. Výstava se herním způsobem zaměří na téma strategického plánování v metropoli.

K prvnímu výročí CAMP nadělí také dětský program zaměřený na žáky základních a středních škol.

Po letní odstávce se Centrum architektury a městského plánování opět otevře 4. září. Vernisáž výstavy je naplánovaná na 20. září.

 Co je to CAMP? 

Hlavním posláním CAMPu je zlepšit veřejnou diskuzi o rozvoji Prahy. Je základním zdrojem přehledných a dostupných informací o přítomnosti a budoucnosti hlavního města a funguje jako otevřená platforma, „základní tábor“ pro každého, kdo má zájem na společném plánování a rozvíjení Prahy.

Klíčová slova:

CAMP

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři