Architektura / interiér

Naturhotelu v rakouském Wagrainu dominují přírodní materiály

Město Wagrain v rakouské spolkové zemi Salcburk patří mezi oblíbené turistické destinace především díky nádherné přírodě. Atmosféra klidné krajiny se odráží také v interiéru Naturhotelu Edelweiss, který charakterizují přírodní materiály a sofistikované řešení akustiky.

Karolína Řeháčková , 10. 10. 2018

Interiéru hotelu jednoznačně dominuje dřevo, které převládá na podlahových plochách a navíc je uplatněno na mnohých akustických prvcích, které efektivně tlumí hluk i v rušných částech hotelu. Autoři volili jednoduchou tlumenou barevnost i členění a vybavení vnitřních prostor, které jsou maximálně otevřeny vůči exteriéru a nabízí jedinečné výhledy.

Světlé bukové podlahy jsou citlivě doplněny šedými odstíny výmalby, čalounů nábytku či nerezových prvků v restaurační části. Na akustických prvcích, které zajišťují příjemné vnitřní prostředí, bylo použito smrkové dřevo, jenž svou výraznější kresbou dodává prostorám přírodní rustikální nádech, který koresponduje s okolní horskou přírodou.

Interiér hotelového pokoje Naturhotelu Edelweiss WagrainFoto: eArch

Interiér hotelu byl vybaven společností Admonter a partnerskou společností QUERSCHNITT GmbH přírodními dubovými podlahami a akustickými prvky ze smrku. Akustické prvky Admonter Acoustic Elements dodávají interiéru přidanou hodnotu nejen díky svému atraktivnímu designu, ale také slibují optimální prostorovou akustiku díky přirozené struktuře smrkového dřeva.

Díky různým možnostem tlumení, které zajišťují zásypy s izolačním materiálem, lze tyto akustické prvky použít pro vytvoření odpovídající akustické pohody podle požadavků konkrétního prostoru. Odlišně tak lze řešit rušný restaurační provoz u baru, křik dětí u bazénu či diskuse v konferenční místnosti. Pro architekty a designéry je důležitý fakt, že akustické panely společnosti Admonter jsou vyráběny v sedmi variantách, takže mohou být optimálně kombinovány s podlahami, stěnami, dveřmi, schodišti a nábytkovými prvky společnosti Admonter a dokonale se tak přizpůsobí jakémukoli stylu interiéru.

Hotelový bar Naturhotelu Edelweiss WagrainFoto: eArch

Kombinace systémů ACOUSTIC a FLOOR je atraktivním a funkčním řešením pro přednáškové a zasedací místnosti, stejně jako restaurační a další hotelové provozy.

Všechny produkty společnosti Admonter jsou vyráběny v Admontu v Rakousko, jsou certifikovány podle PEFC a EPD a mají rakouskou ekoznačku.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři