design /

Vitra představila nové sezení Soft Work pro netradiční pojetí kanceláří

V rámci veletrhu Orgatec, který se konal v říjnu minulého roku v Kolíně nad Rýnem, představila švýcarská značka Vitra novinky v pojetí pracovních a odpočinkových prostor. Své poznatky a zkušenosti z oblasti řešení kanceláří, interiérů i veřejných prostor přetavilo designérské duo Edward Barber a Jay Osgerby do podoby neformálního sezení Soft Work, které může stejně snadno sloužit jako pohodlné místo k relaxaci i jako náhrada tradiční kanceláře.

Vitra , 12. 6. 2019

Vitra a designéři Edward Barber a Jay Osgerby na Orgatecu představili nové sezení nazvané Soft Work. Uplatnili v něm odborné poznatky načerpané ze soukromých interiérů, kanceláří i veřejného sektoru. Soft Work je systém, který obrací zažitý stereotyp - židle nejsou umístěné okolo stolů, naopak stoly jsou rozmístěné okolo pohodlných pohovek a sofa. Barber s Osgerbym v tom vidí budoucí trend. "Pracovny se vyvíjejí stejným směrem jako obývací pokoje - jejich archetyp postupně mizí. Pozvolna a pomalu končí doba stolů. S mobilními technologiemi potřebujete prostor k neformálnímu sezení, pohodlné místo k odpočinku. To je naší hlavní myšlenkou," vysvětlili Barber & Orgerby. Tato radikální změna reaguje na dnešní situaci, kdy z veřejných prostor se stávají prostory pracovní a naopak. Díky technologiím a permanentnímu připojení je možné pracovat v kavárně, v parku, na letišti nebo v hotelu. 

Soft Work je univerzální platforma pro jednotlivce i týmy. Uživatelé díky ní získají ergonomické sezení, praktické pracovní plochy, elektrické zásuvky a možnosti dobíjení. Mobilní stoly a židle se dají podle potřeby přisunout nebo zase odsunout a přidáním dělicích panelů lze vytvořit prostor pro klidnou, soustředěnou práci. Díky modulárnímu konceptu ze Soft Work snadno vytvoříte různá pracoviště. Architekti díky němu mohou strukturovat vnitřní prostory budov, vytvářet specifická místa nebo definovat flexibilní veřejné prostory.  

Foto: eArch

To umožňuje důmyslná konstrukce i technické detaily: stolky na područkách jsou posuvné a uživatelé u nich můžou sedět a pracovat v nejrůznějších pozicích, elektrické zásuvky jsou umístěné mezi polštáři a kvůli pohodlnějšímu použití se dají otočit směrem nahoru, pomocí dělicích panelů se dají vytvořit zóny a klidné, chráněné prostory. Všechny praktické prvky jsou hladce a elegantně začleněné do vizuálně příjemného celku. Pohovka má masivně čalouněné sedáky a flexibilní područky a skýtá pohodlí k práci, a to i po delší dobu.  

Soft Work nabízí nesčetné možnosti konfigurací na míru, protože obsahuje rovné i zaoblené prvky, jednoduché i dvojité varianty, platformy, stoly, dělicí panely, stolky na područkách, elektrické zásuvky, datová připojení a také širokou škálu potahů v nejrůznějších barvách. Reaguje tak na individuální potřeby a hodí se do jakýchkoliv prostor – do kanceláří, na sdílená pracoviště, univerzity, do nádražních hal, letištních terminálů a restaurací.

Foto: eArch

Foto: eArch

  • autor: Vitra *
  • publikováno: * 12. 6. 2019
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

Vitra nábytek

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři