Novinky a názory / zprávy

Chybik+Kristof získali mezinárodní ocenění pro "budoucí lídry architektury" Design Vanguard 2019

Po slavných jménech Sou Fujimoto, Bjarke Ingels nebo Smiljan Radić si ocenění Design Vanguard 2019 od amerického měsíčníku Architectural Record letos odnesli Chybík+Krištof. Jako historicky první Češi a Slováci si prestižní cenu vysloužili za vizionářský způsob práce s architekturou a urbanismem. Zařadili se tak mezi „budoucí lídry architektury“, které porota časopisu vybírá z mladých architektonických firem po celém světě.

CHYBIK + KRISTOF , 11. 6. 2019

Architectural Record je jedním z nejstarších magazínů zabývajících se architekturou a interiérovým designem s historií sahající do roku 1891. Časopis, nepřetržitě vycházející už 128 let, od roku 2000 uděluje ceny mladým a talentovaným architektům a jejich studiím. Ve své době toto ocenění dokázalo předvídat světový úspěch profesionálům jako Neri & Hu, Michel Rojkind nebo nARCHITECTS, které jste v Praze mohli potkat na mezinárodním festivalu urbanismu a architektury reSITE. Výhra Design Vanguard tak potvrzuje přední pozici Chybík+Krištof v čele svého oboru nejen u nás, ale i v zahraničí.

Foto: eArch

V současnosti Chybík+Krištof sestává z 50+ členů mezinárodního týmu v kancelářích v Praze, Brně a Bratislavě. V červnovém čísle magazínu Architectural Record se objeví hloubkové představení společnosti včetně vývoje od roku 2010, kdy studio Ondřej Chybík a Michal Krištof založili.

Jedním z netrpělivě očekávaných projektů Chybík+Krištof je vinařství Lahofer, jež má být otevřeno na jaře roku 2020. Univerzální vinařský areál nabídne návštěvnické centrum, sál určený k ochutnávkám vína a amfiteátr, který se takticky opírá o střechu budovy. Vinařství využívá architektonické prvky k citlivému zapracování do okolní moravské krajiny – kolonáda oblouků navazuje na řady vinic a sklon amfiteátru zase napodobuje okolní svahy. Architekti jsou známí také projektováním českého pavilonu na výstavě Expo 2015 v Miláně s využitím modulární architektury, která byla opětovně sestavena v areálu výrobce KOMA v roce 2018, stejně jako Galerií nábytku v Brně a její pozoruhodnou plastovou fasádou. 

Foto: eArch

Foto: eArch

Klíčová slova:

Chybik+Kristof ocenění

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři