Technologie / produkty

Balkon nebo prosklení střechy? Prvek VELUX CABRIO spojuje výhody obou variant

Mladý dánský pár toužil po střešní terase, ta by však vzhledem k nepříliš příznivému počasí Kodaně představovala spíše neefektivně využívanou obytnou plochu. Nakonec se rozhodli pro střešní balkon VELUX CABRIO, který balancuje mezi střešním oknem a balkonem, přičemž využívá výhod obou variant.

EARCH.CZ , 30. 10. 2019

Obyvatelé činžovního domu v kodaňské čtvrti Nørrebro chtěli rozšířit svůj dvoupokojový byt v 5. patře o střešní terasu. Majitel domu zároveň plánoval vyměnit stávající střechu a nově využít podkrovní prostory nad bytem mladého dánského páru. Novou střešní terasu ale klientům nakonec vymluvil dánský architekt Lasse Grønnerup s ohledem na místní počasí, které by terasu dovolovalo využívat pouze v létě.  

Namísto střešní terasy architekt páru doporučil jinou funkční variantu v podobě střešních balkonů VELUX CABRIO, které v sobě kombinují výhody balkonů a velkoplošných střešních oken. S pomocí těchto prvků proměnil architekt nové podkrovní prostory v obytný pokoj, jenž může rodina po celý rok plnohodnotně využívat, přičemž má možnost jej kdykoliv propojit s exteriérem.  

Foto: eArch

 

STŘEŠNÍ OKNO NEBO BALKON? 

Do zrekonstruovaného podkroví byly nakonec umístěny celkem tři tyto střešní balkony Díky množství prosklených ploch interiér doslova zalilo sluneční světlo a celý prostor se ještě více otevřel. Maximální pocit propojení interiéru s exteriérem pak přichází ve chvíli otevření samotných střešních balkonů. Ty jsou tvořeny dvěma samostatně ovladatelnými částmi, které je umožňují využívat jako střešní okno i balkon (při úplném otevření obou částí). Proměna z „okna“ na „balkon“ probíhá rychle a vyžaduje pouze nízkou manuální náročnost. 

Balkonový prvek si dánský pár pochvaluje i z hlediska vstřícnosti vzhledem k jejich malému synovi. Řešení VELUX CABRIO je totiž bezpečné a skleněné plochy táhnoucí se od podlahy až ke stropu umožňují i jemu užívat si výhled na město i nebe nad ním.

 

Foto: eArch

 

 

Foto: eArch

 

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 30. 10. 2019
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři