design /

Revoluční systém ovládání dveří Magnetic od firmy M&T získal nominaci na Czech Grand Design 2019

Už žádné kliky, zámky či elektronika. Česká rodinná společnost M&T vyvinula revoluční systém pro ovládání interiérových dveří, který funguje ryze na principech magnetické síly. Otevírání a zavírání dveřního křídla je tak zcela bezhlučné a díky eliminaci mechanického kontaktu se také výrazně zvyšuje životnost ovládání. Úspěch inovativního systému Magnetic dokládá také čerstvá nominace firmy M&T na ceny Czech Grand Design v kategorii Výrobce roku.

EARCH.CZ , 11. 2. 2020

VÝROBA & VÝVOJ

Rodinná firma bratří Ulichů sídlící v Dobrušce pod Orlickými horami se už od konce devadesátých let zabývá výrobou kvalitních designových klik a kování na okna i dveře. Díky technologicky vyspělému zázemí ale ve firmě probíhá také důsledný vývoj nových produktů a systémů, který tento obor posouvá neustále kupředu. Důkazem může být systém Magnetic, který představuje doslova revoluci v ovládání otočných dveří v interiérech.

Jak název napovídá, celý systém stojí na fyzikálních principech magnetické síly – z toho důvodu se Magnetic obejde bez klasických klik, zámků, elektronického ovládání a tím pádem i jakýchkoli závad. Při otevírání a zavírání dveří totiž v systému nedochází k žádnému mechanickému kontaktu. Nedochází tak k opotřebování součástek, což významně prodlužuje životnost ovládání dveří.

M&T / Magnetic

„Více než dvacet let se věnujeme výrobě kvalitních dveřních klik, které neustále zdokonalujeme. I přesto ale víme, že dveře s klikou a zámkem nejsou zcela bezporuchové, potřebují pravidelnou údržbu a později i servisní zásahy,“ říká Roman Ulich, hlavní designér společnosti M&T a konstruktér systému M&T Magnetic, a dodává: „Proto jsme chtěli víc. Vyvinuli jsme systém inspirovaný jednoduchým otevíráním lednice, systém ovládání otočných dveří bez kliky, bez zámku, a tudíž bez údržby, servisu i bez závad – vyvinuli jsme Magnetic.“

KVALITNÍ DESIGN

Systém funguje díky velmi silným magnetům zasazeným do dveří zárubně a bloku z magnetické nerezové oceli ve dveřním křídle. Nerušené dovírání dveří tak obstarává pouze magnetická síla, a to bez vysunutí jakéhokoli střelkového prvku. Silné magnety pak také pevně drží zavřené dveřní křídlo v zárubni. Magnety se vzájemně nikdy nedotknou a jejich sílu lze navíc pohodlně mechanicky regulovat.

Systém Magnetic ovšem vyniká také po designové stránce. Doplňují jej totiž originální úchopná madla, která kromě propracované ergonomie a kvalitního zpracování nabízejí různé typy povrchových úprav. Díky tomu lze madla dokonale sladit se samotnými dveřmi i celým interiérem. Úspěch systému na poli designu pak potvrzuje také nominace firmy M&T na prestižní ceny Czech Grand Design 2019 v kategorii Výrobce roku – a to právě díky systému Magnetic.

M&T / Magnetic

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 11. 2. 2020
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři