design /

Systém Magnetic české rodinné firmy M&T získal ocenění RED DOT

Inovativní řešení systému otevírání dveří, jež je založené na principu využívání magnetické síly, vysloužilo výrobci dveřního kování M&T uznávané prestižní ocenění RED DOT Design Award pro rok 2020.

EARCH.CZ , 19. 5. 2020

Systém Magnetic odbornou porotu zaujal zejména svým zcela inovativním řešením, které bylo potvrzeno udělením národního patentu, dále nadčasovým designem, a v neposlední řadě také kvalitou zpracování. „Ocenění RED DOT je pro nás velkou ctí, a jsme neskutečně rádi, že se nám této pocty opět dostalo. Byli jsme informováni, že porotu nadchnul nejen vlastní originální systém otevírání Magnetic, ale také úchopná madla YES! a KONZERVA, která pro něj byla speciálně navržena. Nyní jen netrpělivě čekáme na detailní zdůvodnění našeho ocenění, které vyjde v rámci ročenky RED DOT," říká Ivo Ulich, majitel společnosti M&T, českého výrobce designového dveřního a okenního kování.

Inovativní řešení Magneticu spočívá v tom, že celý systém funguje ryze na principu využívání magnetické síly. Kde pro něj vzali autoři inspiraci? „Přemýšleli jsme nad nejfrekventovanějším a zároveň nejspolehlivějším funkčním prvkem domácnosti… a vyšla nám lednička. Tedy její dvířka s ovládacím madlem a zajišťovacími magnety, které společně tvoří léty prověřené bezvadné ovládání," popisuje Roman Ulich, hlavní konstruktér systému Magnetic, a dále pokračuje: „A právě zde jsme se inspirovali pro Magnetic, nový ovládací systém pro otočné dveře. Jen jsme jej ještě zdokonalili… zajišťovací magnety jsme umístili do dveřní zárubně a do dveří tak, aby se vzájemně míjeli." Magnetické zavírání je určeno do polodrážkového i bezpolodrážkového dveřního kompletu, bez omezení, zda jde o systém s obložkou či bez obložky.

M&T / Magnetic

Oceněné madlo KONZERVA se vyznačuje mírným zaoblením úchopné části a díky specifické konstrukci lze vyplnit jeho vnitřní ovládací prostor pohledovou magnetickou deskou, což umožňuje dokonalé sladění nebo naopak působivý kontrast s povrchem dveří. Madlo YES! zase přináší dveřím doposud nepoznaný dojem, jelikož ve své důmyslné konstrukci skrývá ovládací segment WC/koupelnového zámku, který není na první pohled vůbec viditelný.

K českému výrobci designového dveřního kování M&T putuje ocenění RED DOT již podruhé. Poprvé jej získal za kolekce kování MINIMAL a MAXIMAL v roce 2013.

M&T / Magnetic

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 19. 5. 2020
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

M&T kliky kování výrobce

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři