Události /

Léto pod viaduktem láká do Karlína i v červenci

Negrelliho viadukt v pražském Karlíně – druhý nejstarší most v Praze, řekli byste si. A také chaotické parkoviště, vrakoviště a smetiště, jenže díky nadšení organizátorů akce Léto pod viaduktem to letos neplatí. Místo toho je zde příjemné prostředí pro trávení volného času, kde si díky nabitému programu přijde na své snad každý.

EARCH.CZ , 14. 7. 2016

Léto pod viaduktem 2016

Kdy: červenec 2016Kde: ulice Prvního pluku mezi Sokolovskou a Křižíkovou, Praha 8 - Karlín

Program na červenec se nám v mžiku zaplnil a již je uzavřen. Jednou za čtrnáct dní je tu tančírna. Mění se žánry – tento pátek bude Balboa, což je tanec, který vznikl v jižní Kalifornii během 20. až 30. let. Budou následovat lekce swingu, blues a tanga. V sobotu nám zahrají kapely Role a ±0 v rytmu garage – popu. Velkým překvapením je koncert držitelky ceny Anděl – Kláry Vytiskové, který bude ve středu 20. července. Klára zahraje půlhodinový akustický set ze své desky Home. Před tímto koncertem proběhne piknik a debata se sousedy o budoucnosti Viaduktu. Jsou zvaní všichni, kteří se o Viadukt zajímají. Hostovat tu bude i organizace „Dobroty s příběhem“ která vyrábí nakládané speciality – především sýry a utopence, a jejími novými zaměstnanci se stalo i 5 lidí se zdravotním postižením.

Mimo večerní program pořádáme i tématické dny. Ty nejbližší jsou 24. 7. – to se uskuteční „Relaxace pod Viaduktem“ cvičitelé jógy budou vyučovat veřejnost v češtině i angličtině. Červencový program vyvrcholí 31. 7. Naplánovaný je celodenní rukodělný workshop jak pro děti, tak dospělé. Bude možnost renovovat nábytek pod vedením truhláře z organizace, která se nazývá Z pokoje do pokoje. Ti hledají starý a rozbitý nábytek, ten následně renovují a znovu využívají. Nebudou chybět ani ekologické barvy Mlékovky. Jak už název napovídá, jsou vyrobeny z mléka dle staré receptury a využít se dají nejen na dřevo. Program je připraven i pro ty nejmenší. Ti si budou moci vyrobit vlastní masky, zvířátko z balónků nebo se naučit dělat pořádné bubliny. Doprovodný program uspořádá divadlo Koko a akrobaté ze skupiny Aventýr, kteří budou hrát divadlo pro děti. Těšit se můžete i na skvělé občerstvení. způsoby. O týden později to pak bude Kaiser Franc burgry, kteří osloví především milovníky masa.

Program na červenec:

15. 7. / 18:00 – 20:00Tančírna Balboa16. 7. / 19:00 – 21:00 Role a ±0 - hudební produkce – garage pop20. 7. / 16:00 – 18:00Dobroty s příběhem - Hermelíny 20. 7. / 17:00 – 19:00PIKNIK A DEBATA SE SOUSEDY 20. 7. / 19:00 – 21:00KLÁRA VYTISKOVÁ – akustický koncert 22. 7. / 19:00 – 21:00Blastersex (electrosoul), Mariana Wesley - akustický set 23. 7. / 19:00 – 21:00kapela Chara 57 a OBA band – cover band 23. 7. / 14:00 – 21:00Relaxace pod Viaduktem – jóga v češtině i angličtině 29. 7. / 18:00 – 21:00Tančírna – swing 30. 7. / 19:00 – 21:00The Villains – česká bluesrocková kapela 31. 7. / 12:00 – 21:00KREATIVNÍ NEDĚLE – renovace nábytku, dětské workshopy, divadelní představení

Více informací je na Facebooku a na webu.

Pod Negrelliho viaduktem, přímo v centru Prahy, již dnes nenajdete chaotické parkoviště, vrakoviště a smetiště. Tento prostor, konkrétně mezi Sokolovskou a Křižíkovou, se proměnil v příjemné prostředí pro trávení volného času. Léto pod viaduktem má za cíl upozornit na jedinečný potenciál zapomenutého místa kolem druhého nejstaršího mostu v Praze (hned po Karlově). Pro veřejnost je volně k dispozici plážový volejbal, stolní tenis, trampolína, šípky, hrazdy a jiné sportovní aktivity – rezervace je možná na přes internet. Program vznikl ve spolupráci s lokální organizací Divoké matky, která zde provozuje letní bistro, můžete se těšit na divadelní představení, šachové turnaje, tančírny a diskuze k tématu proměny Negrelliho viaduktu. Vyzýváme také organizace a veřejnost k možnosti využít prostor pro své aktivity, projekty, prezentace, program se tedy bude vytvářet podle zájmu veřejnosti a organizací s okolí. Provoz bude otevřen do října 2016.

CCEA se dlouhodobě věnuje proměně okolí Negrelliho viaduktu a směřuje k využití prostorů oblouků pro kreativní aktivity po plánované rekonstrukci (2017-2020). Léto pod viaduktem má za cíl testovat proměnu zanedbaného prostoru v místo s veřejným životem a kreativním duchem.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 14. 7. 2016
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

veřejný prostor CCEA Karlín

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři