Události / architektonické soutěže

Soutěž Interiér roku vstoupila do dalšího ročníku

Do některé z kategorií dalšího ročníku soutěže Interiér roku se už od října mohou hlásit architekti a interiéroví designéři, a to nejen z České republiky, ale v tomto ročníku poprvé také ze Slovenska. Cílem soutěže je zejména podpora a popularizace dvou výše zmíněných profesí.

EARCH.CZ , 18. 11. 2016

Interiér roku 2016

V patnáctičlenné mezinárodní porotě zasedají kromě architektů také respektované osobnosti z oblasti vizuální kultury, aby při rozhodování byly zvažovány i barevné koncepty, charakter a atmosféra prostoru atd. Vedle prorektora pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové prof. akad. arch. Jiřího Pelcla dr. h. c. nebo Doc. Ing. Veroniky Kotradyové z bratislavské Fakulty architektury STU, Sanji Pupovac z univerzity Milánská polytechnika, jsou členy například režisérka Hana Třeštíková nebo malíři David Saudek a Jakub Špaňhel.

Přihlášeny mohou být pouze interiéry, které vznikly v tomto roce. Uzávěrka přihlášek je 20. 2. 2017 a výsledky budou vyhlášeny opět v pražském Centru současného umění DOX, a to 28. 3. 2017 na kongresu o bydlení a architektuře Living Forum. V květnu pak bude probíhat výstava velkoformátových fotografií soutěžících interiérů.

Více informací je možné získat na webu organizátora.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 18. 11. 2016
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

design soutěž

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři