Technologie / IT

Souhra desítek tisíc inkoustových trysek

Tiskárny, kopírky a skenery používáme každodenně zcela automaticky. Co všechno ale zajišťuje výslednou podobu tisku a jaké technologie mají v současnosti největší potenciál? Nahlédněte, jak funguje nejnovější systém inkoustového tisku pracující s desetitisíci dokonale sehranými tryskami.

HP , 28. 4. 2017

Rychlost vývoje technologií přináší ve všech oborech stále nové možnosti a tento proces se samozřejmě nevyhýbá ani tiskařskému průmyslu. Díky neustálým pokrokům si dnes můžeme do kanceláře nebo domova pořídit stroj, který by před několika lety pravděpodobně ještě vůbec neexistoval nebo byl finančně zcela nedostupný.

K velkému posunu došlo také u inkoustového tisku, který jasně ukazuje, že tato technologie má před sebou velkou budoucnost. Velké možnosti v tomto ohledu nabízí technologie PageWide, kterou lze využít jak u běžných kancelářských tiskáren, tak i u velkých průmyslových strojů, neboť s ní lze stejně snadno potisknout list papíru jako například i kartony či obaly.

Rychlost tisku je postavena na jednoduchém řešení, kdy je celý proces realizován v jediném průchodu – tiskové hlavy se u technologie PageWide na rozdíl od klasických inkoustových tiskáren nepohybují. Maximální kvalitu tisku pak zajišťuje přes čtyřicet tisíc tiskových trysek, které dávkují inkoust kapkami o shodném objemu a ve stejné rychlosti. Díky naprosté souhře vzniká tisk s velmi dobrým rozlišením i kvalitou barev.

Technologie také automaticky kontroluje stav trysek a současně se stará o jejich nahrazování. Technologie PageWide od HP si klade vysoké nároky i nadále v budoucnu můžeme očekávat další zásadní proměny práce s tiskem.

  • autor: HP *
  • publikováno: * 28. 4. 2017

Klíčová slova:

tisk HP

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři