Technologie / IT

Cloudy, sítě, dotykové a bezdrátové technologie

Ať už jde o cokoli, cest k úspěšnému konci bývá více. Bez ohledu na to, jestli se jedná o soukromý či pracovní život, zpravidla volíme cestu nejkratší a nejjednodušší. Nejinak je tomu i v případě tisku. Všemožným kabelům už pomalu zvoní hrana a ke slovu se čím dál tím častěji dostávají bezdrátové technologie. Pojďme se tedy na možnosti tisku podívat blíže.

HP , 10. 5. 2017

Pokud vynecháme klasické (a nutno dodat zastaralé) kabelové připojení v ethernetové síti, nabízejí se nám přesně tři cesty pro pohodlný tisk z mobilních aplikací. V první řadě jde o přímý mobilní tisk bez nutnosti připojení do firemní sítě. Druhou možností je mobilní tisk v lokální síti, při kterém jsou elektronická mobilní zařízení a tiskárna propojeny ve stejné firemní síti. Třetí možnost pak představuje mobilní tisk v Cloudu, jenž lze realizovat prakticky odkudkoli.

Pro zvýšení uživatelského komfortu bezdrátového tisku z mobilních zařízení (smartphone, tablet, notebook) vznikla roku 2013 nezisková organizace Mopria Alliace, za kterou stojí spojenectví velkých elektronických společností, jako jsou Canon, HP, Samsung Electronics a Xerox. Organizace zaváděním jednotných standardů, podporou poskytovatelů mobilních softwarových aplikací a informováním spotřebitelů o možnostech tisku z mobilních zařízení usiluje o propojení celého odvětví za účelem celkového zjednodušení práce s tiskem bez nutnosti zvláštních aplikací či softwaru.

U většiny zařízení HP PageWide je už nyní standardem tisk v bezdrátové síti, některé z nich ovšem nabízejí například „dotykový tisk“ pomocí technologie NFC. Služba HP ePrint pak zpracovává tiskové úlohy odesláním dokumentů přímo do tiskárny prostřednictvím emailu. Aplikace dokáže rozdělit samotný email i přílohy a vytiskne je zvlášť. Na adresu, ze které podklady dostala, pak ihned odešle tiskový report.

Výhodou tiskáren HP navíc je nejen to, že díky moderním bezdrátovým technologiím šetří váš čas, ale i pořizovací náklady vás mile překvapí.

  • autor: HP *
  • publikováno: * 10. 5. 2017

Klíčová slova:

HP

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři