Architektura / interiér

Od stropu po talíře. V bistru The Eatery jde gastronomie s architekturou a designem ruku v ruce

Interiér restaurace The Eatery navrhl ateliér NEUHÄUSL HUNAL Foto: Studio Flusser

Ve vyhlášené pražské restauraci The Eatery si dávají záležet na poctivosti a řemeslné preciznosti, která je jasně patrná jak u podávaných pokrmů, tak i v případě řešení minimalistického interiéru a vybavení včetně kvalitního nádobí z japonské keramiky.

EARCH.CZ , 20. 9. 2022 / Advertorial

Pokud zavítáte do restaurace The Eatery nacházející se v pražských Holešovicích, můžete se kromě perfektní gastronomie těšit také na působivý interiér, ve kterém byla pozornost věnována každému detailu. Koncept restaurace se zaměřuje na moderně pojatou tradiční českou kuchyni a úroveň podniku formálně stvrzuje také prestižní ocenění průvodce Michelin Bib Gourmand, kterým se může pochlubit jen několik málo pražských restaurací.

Perfektní podnik si musí bedlivě hlídat každý detail. Návrh interiéru vypracovali mladí architekti ze studia NEUHÄUSL HUNAL, kteří jsou pověstní svými koncepčně propracovanými projekty se strohou estetikou. Čeká tu na vás proto minimalisticky pojatý interiér v neutrálních tónech bílé a šedé, kde se naplno projevuje pravá podstata přiznaných materiálů.

Foto: Architekti věnovali pozornost každému detailu v interiéru

Díky tomu může naplno vyniknout to nejdůležitější místo každé restaurace – kuchyň. Tu v The Eatery pojali prakticky jako divadelní scénu, kolem které se odehrává celý interiér. „Holešovické bistro svým dvojznačným názvem naznačuje hlavní koncept projektu: jídelna divadlem. Architektura vytváří scénu pro představení, které se odehrává v kuchyni i na talíři. Klíčové principy – racionalita, kontrast, přirozenost, střídmost, transparentnost a moderní interpretace české klasiky ­– jsou v souladu s gastronomickou filozofií fine dining podniku,“ vysvětlují svůj přístup architekti.

Foto: Nádobí značky Made In Japan vyrábí japonští mistři na ostrově Honšú

Gastronomický zážitek z restaurace umocňuje také krásné nádobí, které šéfkuchař a spolumajitel The Eatery Pavel Býček vybral. Vsadil na keramické nádobí značky Made in Japan, které se dováží přímo z malých japonských dílen ostrova Honšú, kde se vyrábí ručně s využitím lokálních jílů.

“Nádobí MIJ jsme si vybrali především pro jeho přirozený vzhled, způsob zdobení, kdy každý kus je originál, velkou škálu barev a možností, které se nám skvěle hodí do restaurace. Zároveň oceňuji velkou výdrž, bytelnost a také stálost vzhledu a barev. Líbí se mi nepřeberné množství tvarů, velikostí a možností, které jednotlivé řady nabízejí. Vždy můžeme vybrat ten správný talíř, který se nám hodí,” říká Pavel Býček.

Restaurace The Eatery rozhodně stojí za návštěvu. Prvotřídní gastronomii tu totiž doprovází promyšlený interiér, díky kterému se odtud odnesete perfektní zážitek.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři