Architekti z Consequence Forma architects navrhli novou podobu Moravského náměstí v Brně Foto: mmcité
design / Produktový design

Moravské náměstí v Brně po revitalizaci doplnila lavička o délce 120 metrů

„Letošní rok nám přinesl mnoho pracovních výzev,“ říká designér David Karásek. „Jednou z těch největších v České republice byla revitalizace Moravského náměstí v Brně. Ve spolupráci s architektonickým studiem Consequence Forma architects jsme náměstí dodali novou dominantu, nepřehlédnutelnou lavičku, která měří 120 m, váží celkem 18 500 kg a její projektování a výroba zabrala více než 2 600 hodin.“

mmcité , 13. 12. 2022

Eliptická lavička obkresluje centrální část parku tvořenou vodní plochou s proměnlivým charakterem: může ji tvořit vodní hladina, mlžné trysky nebo klasické fontány a může sloužit i k pořádání divadelních nebo hudebních představení. Centrální lavice je autorským dílem architektonické společnosti Consequence forma architects, konkrétními autory jsou Ing. arch. MArch. Janica Šipulová, Ing. arch. Martin Sládek, Ing. arch. Jan Schleider.

O přeměně dnešního „Moraváku“, jak se náměstí přezdívá, se v Brně diskutovalo prakticky od konce druhé světové války, kdy z veřejného prostranství zmizel Německý dům. Novou podobu prostoru dala architektonická soutěž z roku 2016 v níž uspěl návrh studia Consequence Forma architects. „Na tomto projektu lze dobře ukázat to, že pokud generální projektant, dodavatel stavby a investor intenzivně spolupracují a táhnou za jeden provaz, lze realizovat kvalitní veřejný prostor, který obstojí ve světovém srovnání,“ shodují se Ing. arch. Martin Sládek a Ing. arch. MArch. Janica Šipulová za Consequence forma architects.

Foto: Novou podobu Moravského náměstí navrhlo studio Consequence Forma architects
  • autor: mmcité *
  • publikováno: * 13. 12. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři