Studio COSMO - Zlínské kanceláře KHS

  • Země: Česká republika (Česko)
  • Město: Zlín
  • Realizace: 2021

Stroje zlínského Svitu už před lety utichly a v industriálním prostoru vyrostlo Marketingové království.

Do temného hvozdu kanceláře se tiše vkrádá soumrak a z mlžného oparu opatrně vystupují dva kamarádi – pan Pták a Diskočuník. Při nočních procházkách Marketingovým královstvím se však musí mít na pozoru. Země je to totiž nebezpečná, plná nástrah, úskočných nepřátel a téměř nesplnitelných úkolů. A právě do těchto krajů vnáší světlo krásná čarodějka Klientula Opěvovaná.

Odvážně se vydávají územím Zasedacích místností, které je lemováno popínavými hvozdy a překračují hranici Rytířstva kreativního řádu, jehož hrady se tyčí vysoko na kovových podnožích.

Foto: EARCH

Zlínské kanceláře KHS, Studio COSMO © Marko Polášek/KHS

Komunikační agentura KHS si vybrala pro své kancelářské prostory areál bývalých Baťových závodů ve Zlíně. Rozhodli jsme se podpořit prostorové kvality budovy – vysoké stropy, velká okna, otevřený půdorys členěný pravidelným rastrem sloupů 6,15 metrů.

Agentura se stěhovala do zlínského industriálního prostředí za reprezentativním místem, které bude podtrhávat jejich kreativní náturu a splní jim sen o vlastních stylových prostorech. Zatímco firma postupně rostla, kancelář rostla s ní. První část jsme realizovali už před čtyřmi lety, další vrstvy a prostory jsme přidávali postupně během následujících let. Sídlo jsme navrhli flexibilní a dynamické – takové, jaký je i samotný klient.

Zlínské kanceláře KHS, Studio COSMO © Marko Polášek/KHS

Celý prostor kanceláře zůstal otevřený, téměř bez příček. Bylo nutné vymezit místo pro jednání s klienty a soukromou část pro zaměstnance. Toho jsme docílili s pomocí lehké kovové konstrukce.

Kovová stěna je nejvýraznějším prvkem celé kanceláře. Jednotlivé části stěny jsme vyplnili netradičními materiály tak, aby přirozeně vyniklo její funkční rozdělení.

U vstupu vás přivítá černý děrovaný plech, který odráží neonové logo KHS. Čtvercové dělení recepce je inspirováno pravidelným půdorysem budovy.

Zlínské kanceláře KHS, Studio COSMO © Marko Polášek/KHS

Část konstrukce, vymezující zasedací místnost, je vyplněna polykarbonátovou deskou – lexanem. Poloprůhledný materiál zastírá pohled do zasedací místnosti. Atypická svítidla i stůl jsme navrhli speciálně pro tento prostor, v rovině desky stolu je navíc vloženo logo firmy pomocí intarzie.

Dvě zasedací místnosti jsou odděleny velkou posuvnou skříní. Ta umožňuje flexibilně zvětšit jednu nebo druhou místnost či je úplně propojit. 

Menší jednací místnost je od pracovní části oddělena květinovou stěnou. Navrhli jsme originální závěsné květináče, které na sebe vertikálně navazují a tvoří tak přírodní závoj. 

Kuchyňka je navržena stroze a jednoduše. Nutné vybavení je vsazeno do kovového rastru.

Zlínské kanceláře KHS, Studio COSMO © Marko Polášek/KHS

Foto: EARCH

Zlínské kanceláře KHS, Studio COSMO © Marko Polášek/KHS

  • autor: *
  • publikováno: * 23. 8. 2021
Generální partner
Hlavní partneři