design /

Delta Light přichází s novou Biblí světel

Působivý design, špičkové optické vlastnosti, nové materiály a maximální flexibilita. Čtvero přikázání, na kterých stojí kolekce Delta Light pro rok 2021. Belgický výrobce nová svítidla představil ve své v pořadí už čtrnácté The Lighting Bible, která znovu prověřuje hranice designu a technologií.

Delta Light , 24. 3. 2021

The Lighting Bible 14

Bible světel, kterou společnost Delta Light vydává každé dva roky, i letos představuje ambiciózní osvětlovací systémy, na jejichž návrzích a vývoji se podílely týmy špičkových odborníků. A tak se v nových kolekcích dokonale snoubí čistota designu a sofistikovanost technologií. A také se v nich nedá přehlédnout to hlavní: čisté potěšení z osvětlení.

The Lighting Bible, která se už od svého prvního vydání v roce 1997 stala mezinárodní ikonou ve světě svítidel, architektury, interiéru a designu, letos poprvé vychází jako dvojkniha. The Lighting Bible Imagine zaměřená na inspiraci, architektonické projekty a realizace se svítidly Delta Light. A The Lighting Bible Create specializovaná na produktovou řadu Delta Light a doplněná o technické informace o kolekcích a fotografie svítidel.

Lighting Bible - Delta Light

Budoucnost je teď

Kolekce Soliscape je precizní ukázkou svítidel budoucnosti. Inteligentní systém osvětlení se speciálními senzory, které se učí, přizpůsobují a reagují na každodenní činnost lidí. Svítidla ovladatelná hlasem, která rozpoznají přítomnost lidí, snímají teplotu, vlhkost i intenzitu světla. Technologie zaměřená na zlepšování pracovního prostředí, propojitelná s jakýmkoli systémem správy budov. Svítidla s přitažlivým designem a schopností kombinovat osvětlení s akustikou prostoru, schopná podpořit zdraví zaměstnanců a produktivitu práce.

Lighting Bible - Delta Light

Optika a design na špičce

Nenechte se zmást vzhledem svítidel Haloscan. Ač ultra minimalistická, jejich světelné schopnosti jsou úctyhodné. Osazeno sofistikovanou plochou čočkou nabízí osvětlení Haloscan až čtyři různé úhly paprsku světla – od bodového a reflektoru, až po lineární světlo. Svítidlo využívá patentovaný systém Ex-Centric Rotation System, který umožňuje otáčení a naklápění v jednom plynulém pohybu. Haloscan se vyrábí jako polozapuštěná či přisazená světla i jako moduly pro magnetické profily.

Lighting Bible - Delta Light

Textura na prvním místě

Svítidlo vyrobené z plsti na první pohled zaujme svou originální texturou. Objemná mělká kopule posazená na kruhu světla přitahuje pozornost propracovanými detaily a proměnlivostí. Stačí změnit úhel pohledu, odkud je pozorujete, a závěsné svítidlo Zoover rázem změní vzhled. Působivě se vznáší v prostoru a emituje měkké záření tančící na vnitřku rozlehlého stínidla vyvedeného v neutrálních barvách.

Sloup světla

Nenápadná čtvercová či kruhová svítidla s efektním světelným projevem doladí interiér zapuštěná ve stropě i jako jasné osvětlení stěn. Díky hranám zkoseným ke středu a vypouklé čočce na vrcholu hluboce zapuštěného LED zdroje nabízí kolekce Artuur výjimečnou kvalitu světla a čistě ohraničený světelný sloup. Světla je možné instalovat s jemně vyčnívajícím rámečkem, který zdůrazňuje hloubku místnosti, i bez něj. V obou případech Artuur zaujme sofistikovaným designem a jemnou estetikou decentně dotvářející vzhled vnitřních prostor.

Lighting Bible - Delta Light

Hvězda otáčení

Kolekce Multinova připomíná světelný disk, který hladkou a průzračnou září osvětluje rezidenční i komerční prostory. Hlavu svítidla je možné variabilně natáčet a tvořit strhující kompozice dvou, tří i více kusů svítidel, zavěšených na lištách či lankách nebo i tyčích, které umožňují stínidlo naklonit až o 90°. Vyrábí se v černé a bílé barvě nebo strhující teplé zlaté. Difuzor svítidla může být klasický, prizmatický nebo v kouřovém provedení, které funguje jako dekorativní prvek i po zhasnutí svítidla.

Lighting Bible - Delta Light

Myriáda možností

Paleta minimalistické kolekce Spy je skutečně nepřeberná. Tato svítidla nabízí nekonečnou variabilitu, řadu tvarů, barev stínidel i LED, modely zapuštěné, přisazené i lištové. Renesance kolekce přinesla širší paletu barevných provedení, lepší světelné parametry, nové optiky a možnost měnit barvu světla i osvětlení stmívat. Kovová svítidla ve zlaté, okrové i černé varietě, jemná i robustnější, přisazená ke stropu kolmo i zešikma. Kolekce Spy nabízí četné možnosti, jak dokonale nasvítit domácnost i veřejné prostory.

Lighting Bible - Delta Light

Dokonalost v detailu

Jednoduché a prosté svítidlo s perfektně zpracovanými detaily. Kolekce Uho oslovuje dokonalými proporcemi, kdy průměr svítidla přesně odpovídá jeho tělu. Svítidlo stvořené v maximální jednoduchosti prosté všeho balastu poslouží jako akcentové světlo nebo bodovka v kompilaci několika svítidel.

Lighting Bible - Delta Light

Vrchol minimalismu

Kolekce Nime představuje pravděpodobně to nejmenší svítidlo, jaké kdy bylo vyrobeno. Zcela architektonicky integrováno do stropu, nabízí k rozeznání pouze otvor o průměru 10 milimetrů, ze kterého vychází silný neoslňující paprsek. Ten je možné systémem svítidla zaostřit, a také upravit jeho úhel, rotaci a náklon. Nime je ukázkou osvětlení, které strhává veškerou pozornost nikoli na sebe, ale na to, co má být osvětleno. Na malé i velké objekty, v těsné blízkosti i větší vzdálenosti.

Lighting Bible - Delta Light

  • autor: Delta Light *
  • publikováno: * 24. 3. 2021
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

Delta Light svítidla design

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři