design /

"Šuplíkový" projekt: SLAG – mobilní set venkovního relaxačního nábytku

Koncept je zaměřen na problematiku multifunkčnosti a sjednocení různých sedacích prvků do jednoho kompaktního celku, čímž by se zjednodušil jejich transport a skladování.

Tereza Elfmarková , 22. 12. 2014

Návrh třídílného mobilního setu: sedák, podnožka a stolek s úložným prostorem.

Uživatel si rozložením volí sám styl – výšku sezení. Od nízkého sezení - vhodné zejména pro děti, sezení s nataženýma nohama - jako lehátko, až po sezení ve standardní výšce - při složení dvou dílů na sebe.

Tvarosloví a úhly jednotlivých křivek byly dány ergonomickými požadavky, aby sezení bylo pohodlné a bezpečné. Tvarové vybrání a doplnění kolečky usnadní uživateli manipulaci a případný transport.

Uvažovaným materiálem je polyetylen (PE), zpracovaný do požadovaného tvaru odstředivým litím do forem (v jednobarevném provedení) nebo vícekomponentním vstřikováním do forem (ve vícebarevném provedení).

Výhody tohoto materiálu jsou:

odolnost proti povětrnostním vlivůmnízká hmotnost (skořepina)bezúdržbovost (snadná omyvatelnost)barevná stálost (odolnost vůči UV záření)výborná recyklovatelnost

Navržený relaxační nábytek je vhodný jak do interiéru, tak i do exteriéru se zpevněným povrchem, do zimních zahrad, na terasy a podobně.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři