Dialogy: re:architekti a CBArachitektura

Začátek: 9. 12. 2021

Přednáška pořádaná spolkem Kruh, na které vystoupí studio re:architekti a spolek CBAarchitektura se uskuteční ve čtvrtek 9. prosince v 19:30 v kině Světozor v Praze. V dialogu se potkají architekt a spoluzakladatel kanceláře re:architekti David Pavlišta a architekt Tomáš Zdvihal, který spoluzakládal spolek CBArchitektura.

Architektonický ateliér re:architekti vznikl v roce 2011 a od počátku si jako hlavní téma vybral urbanistické úlohy. Poměrně rychle si získal reputaci častými oceněními v architektonických soutěžích. Díky tomu se těžiště práce přesunulo na veřejné stavby. Podstata práce ateliéru tkví v zájmu o kontext, v citlivosti a empatii. Vrstvení města, spojování starého s novým je klíčovým tématem v jejich návrhu staveb i urbanismu. Členové ateliéru re: architekti publikují v odborném tisku, vystavují, přednáší, učí na vysokých školách a profesionálně se věnují městské správě.

Spolek CBArchitektura vzniklo v roce 2012 jako neformální sdružení architektů v Českých Budějovicích s hlavními vizemi ovlivnit současnou podobu tohoto města a kraje, a to i v dlouhodobějších vizích. Cílem spolku nebylo navrhovat konkrétní stavby, ale vytvořit platformu pro sdílení názorů o současné architektuře a urbanismu, a to pro občany a zastupitelé měst. Témata spolku se věnují základním otázkám, jak stavět – proč stavět – co stavět, jak si vybrat architekta, co může přinést architektonická soutěž nebo architektonický workshop, a dále tématu veřejných staveb a veřejného prostoru. V průběhu let se jejich aktivity přesunuly i na celorepublikové působení. Jsou jedni z organizátorů architektonických soutěží v rámci republiky.

Více informací o přednášce najdete na www. kruh.info

Více informací

Generální partner
Hlavní partneři