Události / architektonické soutěže

BIGMAT INTERNATIONAL ARCHITECTURE AWARD 2015

Mezinárodní soutěž pro architekty ze zemí, v nichž působí evropská síť stavebnin BigMat. Z každé účastnické země odborná porota, která má i českého zástupce v osobě architekta Martina Rajniše, vybere celkem 20 projektů a z nich pak tři nejlepší, které se zúčastní finále soutěže v Berlíně.

EARCH.CZ , 24. 4. 2015

Organizátor předpokládá celkem zhruba 800 přihlášených projektů. Novinkou druhého ročníku ceny je spuštění vícejazyčného blogu BMIAA, jenž má být jakousi agendou a on-line přehledem novinek z oblasti architektury a klade si za cíl stát se mezinárodní referencí na poli architektury. Je určen osobám, jež se zajímají o poslední novinky a o důležité kulturní události spojené s oborem. BMIAA začal svou cestu tím, že se zaměřuje především na ty země, kde má zaštiťující společnost BigMat své zastoupení: Belgie (Valonsko), Španělsko, Francie, Portugalsko, Itálie a Česká republika.

Podmínky soutěže

Díla přihlášená do soutěže o cenu BigMat musí být vytvořena v zemi, kde má architekt své sídlo. Každý architekt přitom může předložit tolik děl, kolik jich považuje za vhodné. Každé dílo však musí přihlásit individuálně. Do soutěže budou přijata díla postavená mezi 1. lednem 2011 a 1. lednem 2015 ve všech těchto zemích s výjimkou Portugalska, které jako nový člen v tomto druhém ročníku bude moci představit díla postavená mezi 1. lednem 2007 a 1. lednem 2015. Všechna vybraná, finálová a vítězná díla z prvního ročníku této ceny se druhého ročníku nemohou zúčastnit.

Zápis do tohoto ročníku ceny je otevřen od 15. ledna 2015 do 1. května 2015. Slavnostní předání cen proběhne v Berlíně v pátek 20. listopadu 2015 při příležitosti výročního kongresu Skupiny BigMat International.

U každé zúčastněné země bude udělena jedna národní cena. Šest vítězných děl z každé země se utká o Hlavní cenu Mezinárodní ceny za architekturu BigMat´15.

Ceny a odměny

Hlavní mezinárodní cena BigMat ’15 – 30 000 Euro

5 národních cen BigMat ’15 – 5 000 Euro

12 finalistů BigMat ’15 – 1 500 Euro

Více informací: http://architectureaward.bigmat.com/cs

Pořadatel: Skupina BigMatAkce probíhá pod záštitou ČKA

Klíčová slova:

architektonická soutěž

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři