Události /

ArtCamp 2011

Ústav umění a designu Západočeské univerzity v Plzni pořádá již sedmý ročník mezinárodní letní školy umění ArtCamp, která každoročně přivádí do Plzně a na Západočeskou univerzitu stovky českých i zahraničních účastníků, pro něž kurzy letní školy představují nejen příjemné zpestření léta, ale i možnost objevit či prohloubit svůj talent nebo se připravit ke studiu umění na vysokých uměleckých školách.

Ústav umění a designu ZČU v Plzni , 6. 4. 2011

 

výstava

Název ArtCamp 2011

Kdy

      1. července 2011

Kde Plzeň, ateliéry UUD a plenér

Pořadatel Ústav umění a designu ZČU v Plzni

Další informace www.uud.zcu.cz/artcamp

 

Kurzy jsou vhodné jak pro širokou veřejnost od začátečníků po pokročilé, tak pro stávající i budoucí studenty uměleckých oborů.

„Letos mohou zájemci vybírat z 19 kurzů šitých na míru jak potřebám uchazečů o studium na uměleckých vysokých školách, tak široké veřejnosti se zájmem o umění. Letošní horkou novinkou je kurz zaměřený na tvorbu komiksu, který vede M.A. Barbara Šalamounová, ilustrátorka a autorka podoby známé postavičky ropáka. Po roce se do nabídky vrací tvorba 3D modelů v programu Rhinoceros, pro velký zájem byla navýšena i kapacita přípravného kurzu designu a zájemci o tvorbu šperku mohou absolvovat rovnou dva týdny za sebou,“ říká provozní ředitelka letní školy Lenka Kodýtková.

Dále dodává: „Samozřejmě nebudou chybět ani hosté ze zahraničí, konkrétně z USA. Po úspěchu svého loňského kurzu digitální fotografie se zaměřením na marketing se vrací Dion McInnis, pedagog partnerské University of Houston – Clear Lake. Jeho kolega Miguel Herrera povede kurz malby kombinované s koláží.“

„Jsme rádi, že si ArtCamp našel své pravidelné účastníky a každoročně si nás nachází více lidí. Abychom se našim účastníkům – bývalým, současným i budoucím – více přiblížili, využíváme nově i sociální síť facebook. Zde mohou naši příznivci mimo jiné i soutěžit o zajímavé slevy z kurzovného nebo dokonce i o kurzy zdarma.“

„Již nyní jsou některé z kurzů z poloviny zaplněné. Největší zájem je momentálně o kurz Grafický design a plakát,Figurální kresba, Design / příprava na přijímací zkoušky, Fashion design a o všechny fotografické kurzy – zájemcům o tyto kurzy doporučuji registrovat se co nejdříve,“ radí Kodýtková.

ArtCamp každoročně nabízí širokou škálu výtvarných kurzů. V nabídce nechybí tradiční výtvarné techniky (např. kresba, malba, ilustrace, knižní vazba), oblíbené kurzy zaměřené na nová média (digitální fotografie, grafický design) a na design (design, digitální kresba a malba, 3D modelování programu Rhinoceros, design interiéru) ani kurzy určené jako příprava ke studiu umění na vysokých uměleckých školách (např. figurální kresba, fashion design).

Účastníci letní školy budou opět k vidění i v ulicích města Plzně, a to jak při kreslení či fotografování v rámci plenérových kurzů, tak při výtvarném zpracování billboardových ploch, které letní škole stejně jako v předchozích letech poskytne její mediální partner, reklamní agentura W&P.

Součástí letní školy je i program pro volný čas, který zahrnuje návštěvy výstav, výlety, táborák, promítání studentských filmů apod.

Podrobné informace o letní škole, aktuální nabídku kurzů i registrační formulář najdou zájemci na www.uud.zcu.cz/artcamp.

 

Foto: eArch

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři