Architektura /

Budova ACBC - Kanceláře nebo domov?

Další realizace Mexické vlny. Elegantní, moderní, dřevem obložené kanceláře ACBC. Architekt vycházel z myšlenky, že pracoviště je náš druhý domov. Tedy, tady bych byl i přesčas... co vy?

Pascal Arquitectos , 19. 8. 2010

Foto: eArch
Zadáním projektu bylo vytvořit moderní a funkční kancelářské prostory. Záměrem návrhu bylo vytvořit architekturu kompletně odlišnou od té tradiční, kterou lze spatřit v klasických institucích. Návrh je založený na předpokladu toho, že pracoviště je náš druhý domov, kde trávíme spoustu svého času.

Směs použitých přírodních materiálů jako dřevo a mramor jsou v interiéru v kontrastu s temperovaným barevným sklem, nerezovou ocelí a železem, které dohromady vytvářejí vyváženou kompozici struktur a barev ale zároveň i kombinaci moderního a teplého prostředí.

Ve vstupní hale je použitý bílý mramor calacatta v kombinaci s černými ocelovými pláty. Dále hala vede k foyer recepce, kde se prostředí mění do elegantních a teplých tónů nejen díky svému nasvětlení. Místnost má obložení z růžového mramoru rosso levanto, stěnu obloženou tónovaným dřevem a černým křišťálovým sklem s plovoucím LCD displejem, ten dočasně mizí a zase se objevuje.

Recepční foyer pokračuje chodbou, která spojuje zbytek oddělení v budově. Každé oddělení se liší rozdílným použitím materiálů a povrchů. V místnostech jsou povětšinou zapuštěná světla.

Foto: eArch
Na konci chodby je umístěn sekretariát vedoucího oddělení, které je od chodby odděleno prosklenými dveřmi, které jsou dekorovány vyrytou geometrickou strukturou. Místnost je vyzdobena malbami Jose Villaloba a Piranessiho rytinami. Tato část komplexu obsahuje dvě řídící kanceláře, zasedací místnost a společenskou halu. Vše je zde kompletně vybaveno moderním nábytkem, nástěnnými i stropními dřevěnými obklady - v kombinaci s klasickými omítnutými stropy. Sametové závěsy doplňují atmosféru residenčního a elegantního nádechu.

V zasedací místnosti jsou použity stejné materiály, jen osvětlení je zde řešeno trochu jinak – místnost je osvětlena skrze zapuštěné bodové světlo prosvítající skrze onyxové desky.

Oddělení kanceláří je jednou velkou otevřenou halou s několika pracovními stanicemi. Na podélné stěně je umístěna grafika, odkazující na samotnou společnost. V místnosti je dále umístěn koberec kvůli tlumení hluku. Kancelářský komplex obsahuje také společenskou halu obsahující bar, což je příležitost k přátelským a neformálním setkáním s klienty. Bar je materiálově řešen v kombinací železa a světlého žíhaného mramoru typu arabescato.

Foto: eArch
 
Foto: eArch
 
Foto: eArch
 
Foto: eArch
 
Foto: eArch
 

 Mexická vlna 2010

 Název:

 Kanceláře ACBC

 Adresa:  Torre Arcos Bosques, Paseo de los Tamarindos nº 400 A, Colonia. Bosques de las Lomas, Delegación Cuajimalpa en la Ciudad de México, Mexiko

 Autoři:  Pascal Arquitectos (Carlos y Gerard Pascal)

 Plocha:  512 m2

 Realizace:  2010 

Přeložil Filip Molčan

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři