design /

Nanuk na Hrad!

Koše Nanuk se po mírné modifikaci vyžádané Správou Pražského hradu staly součástí jednoho z nejnavštěvovanějších míst v Evropě.

EARCH.CZ , 16. 7. 2012

První, druhé i třetí hradní nádvoří, monumentální vstup do katedrály či vstup do Baziliky Sv. Jiří stejně jako prostranství před Starým královským palácem, Novým purkrabstvím nebo nově rekonstruované ústí Zlaté uličky, to všechno jsou místa osazená odpadkovými koši. Ty musí zvládnout obrovský nápor turistů z celého světa a postarat se o všechno, co právě prohlásí za odpadky. Moderní design a nenápadná tlumená barevnost se přesně podle filosofie tvůrců dokonale snoubí s historickou architekturou tohoto turisticky atraktivního, stále však magického a pro každého Čecha drahého místa. Odpadkové koše jsou právě pro tento projekt opatřeny patkou s gumovou podložkou proti poškrabání dlažby a nejsou kotveny, čímž osvědčují svou přirozenou stabilitu. Jsou vyprazdňovány vzhledem k frekventovanosti místa několikrát denně, a proto musí splňovat i mimořádné nároky ze strany údržby. Nezapomeňte si při vaší návštěvě Pražského hradu všimnout i tohoto důležitého moderního detailu.

název Odpadkové koše Nanuk

vytvořeno mmcite

rok návrhu 2010

rok instalace 2012

designér David Karásek a Radek Hegmon

materiál nosná struktura i opláštění z pozinkované oceli kryté nástřiken práškového vypalovacího laku (ve verzi pro Pražský hrad, ostatní verze k vidění na našem webu mmcite.com). Uzamykatelná výklopná stříška s nerezovými panty a zámkem a popelníkem s nerezovým zhášečem. Vnitřní nádoba z pozinkovaného plechu.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři