Novinky a názory / názory a komentáře

Rozhovor s SHS architekti

Tento ateliér založili architekti Lukáš Holub a Lubor Sladký již v roce 2001, v současné době sídlí v Praze v Holešovicích. Jejich portfolio je široké. Tento ateliér se zabývá jak administrativními budovami, bytovými domy, tak interiéry. Za interiér firemní jídelny PRE získal ateliér SHS architekti ocenění letošního ročníku Grand Prix Architektů.

, 1. 6. 2011

Co pro vás znamená ocenění v Grand Prix?

Máme z toho samozřejmě velkou radost, proto jsme také projekt přihlásili. O Vaší práci pak ví více lidí. Je to reklama pro kancelář.

Myslíte, že oceněný projektu patří ve Vaší dosavadní práci k těm nejzdařilejším? Pokud ne, kterého projektu si sám ceníte nejvýše?

Máme i jiné projekty, které jsou minimálně stejně dobré jak konceptem, návrhem tak i kvalitou provedení. Ale nedostali žádnou cenu. V tom je jediný rozdíl.

Očekáváte díky ocenění v Grand Prix 2011 nějakou změnu ve Vaší kariéře?

Ne. Tohle si myslím, že v Čechách nefunguje.

Jaká byla práce na oceněném projektu, kdo Vás oslovil a jaká byla komunikace s investorem?

S investorem to nebyl první projekt, takže fungovala vzájemná důvěra. Důležitá byla klíčová rozhodnutí, kdy jsme předkládali a prezentovali výtvarný koncept, jednotlivé návrhy, technologii, rozpočty, které klient schvaloval. Vše pak probíhalo podle jasných pravidel. Komunikace byla výborná, to je nutné zdůraznit, to vždy ovlivňuje výsledek.

Mohl byste popsat největší úskalí a největší pozitivní momenty v tvorbě na projektu oceněném Grand Prix?

Projekt byl zpracován do všech detailů, podstatnou část tvoří i technologické zázemí a gastroprovoz, tedy věci, co nejsou nakonec vidět, ale zásadně celý návrh interiéru ovlivňují. Navíc realizace probíhala za plného provozu budovy. Největší problém bylo udržet kvalitu detailu v neměnných termínech stavby. Realizační firmy často museli pracovat non stop, aby splnily naše požadavky na detail a použité technologie. Byla vidět snaha maximálně vyhovět, interiér dodávaly firmy, co v oboru už dlouho pracují na vysoké úrovni. Takže je to o lidech – to je pozitivní.

Na čem pracujete v současné době? Další oceněný projekt Grand Prix 2012?

Pracujeme na projektech interiérů, bytových domů i administrativních budov. Uvidíme, co a kdy bude hotovo – důležitá je až hotová realizace.

  • autor: *
  • publikováno: * 1. 6. 2011

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři