Události /

Pan Vajíčko provede výstavou RETRO 70. a 80. let v Tančícím domě

Galerie Tančící dům se na čtyři měsíce vrátí do éry 70. a 80. let v Československu. To nejlepší z té doby se představí pomocí reálné instalace panelákových bytů včetně spotřebičů a celkového bytového vybavení s designovými předměty denní potřeby.

EARCH.CZ , 15. 6. 2016

Kdy: 15. června – 16. října 2016Kde: Galerie Tančící dům, Jiráskovo náměstí 6, Praha 2

Připojte se k události i na Facebooku.Otevřeno je každý den od 09:00 do 20:00.

Další část expozice se zaměří na životní styl, módu, zájmy, trávení volného času. Návštěvníci si připomenou rovněž oblíbené produkty a originální obaly výrobků předních národních podniků, jako byly Seva, Kofola, Eta, Fatra, JAWA, Tesla a jiné. Objeví se také unikátní kostýmy Heleny Vondráčkové, Karla Gotta, Libuše Šafránkové, Hany Zagorové či Dagmar Patrasové. To vše bude doplněno audiovizuálními ukázkami, fotografiemi a kostýmy z filmů. Mnohé jistě potěší instalace prodejny z typického seriálu 70. let Žena za pultem.

„Výstavou RETRO 70. a 80. let bude provázet ikonická animovaná postava pana Vajíčka, která oddělovala reklamní spoty v Československé televizi a dodnes funguje jako symbol tohoto období,” dodává kurátorka výstavy Jana Sommerová. Galerie Tančící dům je první, komu se po 28 letech podařilo získat licenci na pana Vajíčka.

Expozici, která se uskuteční ve třech patrech Tančícího domu, realizovaly Jana Sommerová a Nadia Klempířová ve spolupráci s Muzeem města Ústí nad Labem a Pražskou správou nemovitostí. Na výstavě bude také zastoupena část sbírky Jabloneckého muzea, luxusní designové exponáty zapůjčené projektem Nanovo. To vše bude doplněno fotografiemi a plakáty česko-švýcarské fotografky Iren Stehli.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 15. 6. 2016
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

výstavy a expozice panelák

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři