Architektura / interiér

Elegantní Interiér prodejny J.A.M. Couture

Zajdete-li do obchodního centra Myšák Gallery ve Vodičkově ulici v Praze, určitě nepřehlédnete prodejnu J.A.M. Couture, která vás na první pohled zaujme. Atraktivní interiér podpoří zážitek z nákupů a podpoří lesk a punc kvality značky. Podívejte se na interiér luxusní prodejny od ateliéru POINT.

EARCH.CZ , 15. 4. 2011

Plzeňský ateliér POINT se ve své tvorbě zejména věnuje navrhování interiéru. Na stránkách EARCH.CZ vám prezentujeme jeho další realizaci, tentokrát obchodu s luxusním oblečením v centru Prahy. I tento interiér je příkladem, jak interiérový design ovlivňuje širokou veřejnost. Pro investory je odpovědí na otázku, zda-li se vyplatí investovat do interiérového architekta? Vyplatí!

Autorská zpráva:

Prodejna má při vstupu po každé straně nasvětlený pilíř. Mezi pilíři jsou skleněné dveře, které jsou v době prodeje trvale otevřeny. Nad vstupem na SDK konstrukci je umístěno podsvětlené logo prodejny. Stěna do pasáže a chodby je prosklená bezpečnostním sklem po celé výšce. Za skleněnou částí výlohy je naaranžován sortiment prodejny. V zadní části prodejny je sklad a zázemí personálu, kuchyňka, úklidová komora a zkušební kabiny. WC pro personál se nachází ve společné části o podlaží výše. Při stěnách jsou umístěny regály na zboží, které jsou doplněny o středové prodejní stojany.

Tvarové řešení je celé postaveno na principu oblouku, kruhu. Jsou použity na stropě jako pohledová konstrukce, na nábytku, kde elegantní křivka doplňuje s elegantními oděvy. Dekor na materiálu nábytku je doplněn o ornamentální motivy a la Versace

Podlahy jsou navrženy z přírodního marmolea lepené k podkladu. V místě snížení podlahy je schodiště vybetonováno a zarovnáno na jednu úroveň. Na stěnách jsou místy umístěny kruhy s policemi na zboží. Zbytek stěn je opatřen výmalbou.

Stropy jsou bez podhledů, ve výšce cca 500 mm pod sprinklery jsou zavěšeny dekorační kruhy o síle kruhu 450 mm a průměru 2.400 mm. Kruhy budou z mléčného conexu na ocelové konstrukci. Tato dekorace v žádném případě neovlivňuje funkci EPS a SZH.

Prodejní pult je z melaminových desek hraněných ABS hranou tl. 2 mm stejně jako výstavní skříně v zápultí.Regály při stěně jsou z melaminu polepené sklem „Lakobel“ nebo „Lakomat“. Nápis – logo prodejny je na prosvětlené skleněné desce. Veškeré příčky jsou sádrokartonové.

 

Zdroj: Ateliér POINT                        

Foto: eArch

Designový nábytek: POINT Shop 

Foto: eArch

 Projekt vznikl za pomoci ArchiCADu.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři