Architektura / občanské stavby

Prezentační pavilon Lightbox firmy Miele

Firma MIELE využila pro svůj dočasný prezentační pavilon nenahraditelných vlastností modulární výstavby a to možnosti demontáže a opětovné motáže. Charakterizuje tak svůj kladný postoj k ochraně životního prostředí, protože po demontáži tohoto pavilonu nezůstane na původním místě žádná jizva po stavbě pavilonu.

Gonzalo Mardones Viviani Arquitecto , 10. 12. 2012

Architektonická myšlenka Light boxu MIELE ve městě Casacor v Chile byla založena na snaze, aby modulární budova vyjadřovala vlastnosti produktů výrobce Miele. To znamená moderní design a úspora energií. Na jedné straně je zde idea lehkosti, vyjádřená odsazením pavilonu od země, čímžm celá budova jakoby levituje nad zemí a respektuje tak jakousi nedotknutelnost místa. Na druhé straně je zde idea barvy – project respektuje firemní rudou barvu Miele, která je použita na fasádách a sloupech.

Členitost fasády se podílí na vytvoření atmosféry “blahobytu současného života” a každá vnitřní stěna předvádí trouby, lednice a jiné vybavení. Ve středu kompozice je rudá digestoř, která visí z "nebe" přímo nad hlavním pultem kuchyňské linky. V kontrastu k této kompozici a jako doplněk jsou zde černé židle a dva moduly nábytkových stěn, které zdůrazňují linie objektu.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři