Architektura / interiér

Prostředí hraje pro práci zásadní roli, na atmosféře v kancelářích proto záleží

Kanceláře v Linci disponují prostornou zasedací místností s obrazovkou pro (hybridní) konference s digitálním obsahem. Foto: Robert Maybach

New work - nová moderní filozofie v oblasti pracovních podmínek je ve světě stále více skloňována. Jde o vstřícný pracovní svět budoucnosti, který reflektuje moderní trendy a nový směr v pracovním prostředí. Sází na flexibilitu, inovaci a prostor pro spolupráci. Protože spokojený zaměstnanec je investice, která se vrátí.

EARCH.CZ , 21. 2. 2024 / Advertorial

Na vstřícné pracovní prostředí se rozhodla soustředit také rakouská firma AGILOX zaměřující se na výrobu samořiditelných dopravních systémů. Pro své zaměstnance vytvořila inspirativní pracovní prostředí podporující inovaci a kreativitu. V roce 2021 otevřela v rakouském Neukirchenu zcela nové sídlo, o dva roky později následovaly kanceláře v Linci. Společnost Wiesner-Hager dodala nábytek pro obě sídla. 

Pro pohodové pracovní prostředí a následnou efektivitu práce byl zvolen, jak v sídle v Neukirchenu, tak v kanceláři v Linci design interiéru založený na jednoduchosti a zároveň reprezentativním vzhledu. Vzniklo několik flexibilních zón, které umožňují různým týmům i jednotlivcům volbu pracovního prostředí podle jejich potřeb. Nové lounge oblasti určené k odpočinku a relaxaci, místnosti k setkávání či soukromé koutky. Celkovou klidnou atmosféru tvoří tmavé tlumené barvy jako je černá a šedá s převážně dřevěnými prvky.

Prioritou bylo vytvořit příjemný prostoru pro setkávání a komunikaci

Designéři se při navrhování kancelářských prostor zaměřili především na potřebu vhodného prostoru pro setkávání a komunikaci. V kancelářích v Neukirchenu vznikly pro tuto potřebu nové ostrůvky. Přibyly konferenční místnosti i centrální zóny. Také kancelář v Linci disponuje prostornou zasedací místností s obrazovkou pro (hybridní) konference s digitálním obsahem. Místnosti dominuje konferenční stůl skill s fixním podstavcem a skrytým systémem pro vedení kabelů.

Foto: Zasedací místnosti v Linci dominuje konferenční stůl skill s fixním podstavcem a skrytým systémem pro vedení kabelů.

Vynikají taky pracovní stoly furniloop se svým jedinečným designem. Elektronicky volitelné nastavení výšky umožňuje ideální přizpůsobení pro polohu vsedě i vestoje, což je vítané a z ergonomického hlediska především při dlouhodobém používání. Pro snížení hluku a dodání pocitu soukromí pracovní desku částečně obepíná akustický panel vytvořený z recyklovaných polyesterových vláken.

V kancelářských prostorách vznikly barevné odpočinkové centrální zóny, které odkazují na filozofii new work. Designové telefonní budky zajišťují maximální soukromí a klid. Tyto nenásilné barevné impulsy oživují jinak střídmý interiér a opět přispívají k většímu komfortu.

Společenské a rekreační oblasti podporující pohodu zaměstnanců

Pro neformální setkávání vznikla pracovní kavárna, která je využívaná pro volnější schůzky s obchodními partnery či celým týmem nebo jen jako místo pro setkávání s kolegy. Flexibilní nábytek umožňuje snadné přizpůsobení prostoru různým potřebám. Velký barový pult tak doplňují stohovatelné barové židle noodi, které disponují dvěma úrovněmi výškového nastavení podle místa využití.

Foto: Pracovní kavárna slouží k neformálnímu setkávání s týmem, kolegy či partnery.

Přírodní světlo osvěžuje velkorysý prostor kantýny. Minimalistické posezení při okrajích místnosti připomíná útulné koutky vhodné k pořádání malých schůzek i mimo přestávky. Díky stohovacím stolům yuno, stejně jako stohovacím židlím, je možné místnost využít také pro další akce či semináře.

Podobu sídel navrhla a stavby uskutečnila společnost Peneder. Společnost Wiesner-Hager dodala nábytek. Obě místa jsou navržená ve stejném stylu jednotlivě přizpůsobeném specifickým požadavkům daného prostoru.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 21. 2. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři