design / Interiérový design

Vše se mění, jen nábytek Wiesner-Hager trvá. Revoluční produkty pro proměnlivé prostory eventů, hotelů a škol

Společnost Wiesner-Hager je odborníkem na kancelářskou architekturu. Mimo to ale vybavuje eventové a konferenční prostory kulturních domů, hotelů a škol Foto: UVA by Etienne Oldeman Photography

Jedno z mnoha odvětví, na které se firma Wiesner-Hager soustředí, je vybavení eventových a konferenčních prostor kulturních domů, hotelů a škol. Tyto prostory vyžadují inteligentní řešení, zajišťující maximální pohodlí, komfort a také velkou míru flexibility v rámci proměnlivé koncepte a kapacity prostoru.

Wiesner-Hager , 20. 6. 2023 / Advertorial

Eventové, konferenční a společenské prostory kulturních domů, hotelů a škol jsou místy s proměnlivou náplní a kapacitou. Interiérové řešení těchto prostor musí umožnit flexibilitu a přizpůsobit se požadavkům konkrétní akce. Design interiérových prvků a nábytku musí skloubit maximální funkčnost a praktičnost s estetickými požadavky, které si konkrétní prostor, architektura a klient žádá. Taková řešení musí být dobrým designem.

Slovní spojení „dobrý design“ nebylo použito pro nic za nic. Tento designérský terminus technicus poprvé použila designérská ikona 20. století Dieter Rams. Ten v 90. letech definoval deset principů dobrého designu, který má být nenápadný, nadčasový, chytrý a pohodlný. A jelikož společnost Wiesner-Hager tyto principy ctí a respektuje, patří její produkty k těm nejlepším na trhu.

Prostory pro sjezdy a eventy, společenské prostory hotelů a škol jsou místy s proměnlivou náplní a kapacitou návštěvníků. Vybavení takových interiérů se musí podobným změnám přizpůsobit a poskytnout každé akci maximální komfort. To vyžaduje rychlá, chytrá a flexibilní řešení. A právě s těmi přichází osvědčená firma Wiesner-Hager, která své produkty neustále posouvá kupředu.

S úctou k původnímu

První z realizací je nábytek pro společenské prostory nedávno zrekonstruovaného Domu Kultury Poklad v Ostravě. Najdeme zde kino, divadelní, cvičební a společenský sál, pět salónků a malou scénu. Celý interiér stavby je zde laděn do bílé barvy čemuž odpovídá i ladění nábytku. Všechen nábytek je vybrán, aby maximálně doplňoval architektonickou koncepci rekonstrukce. Najdeme zde například ladné bílé židle s opěradlem nooi či stoly yuno, které mimo svůj minimalistický design zaujmou také možností chytrého a úsporného skladování do sebe.

Foto: Dům Kultury Poklad v Ostravě

Celý v červeném

Hlavním hrdinou vybavení společenské haly univerzity v Amsterdamu se stala židle puc. Její šarm, organické křivky a skvělá možnost skladování zapříčinily, že byla obsazena do hlavní role hned několikrát. Zvolený odstín červené barvy navíc dodal poněkud klasicizujícímu prostoru haly dynamický náboj. Židle puc je díky jednoduchému systému pro spojování a prostorově úsporné možnosti stohování ideálním kandidátem, jde-li o prostory se sezením v řadách. Puc v sobě dokonale spojuje současný design s maximální funkčností flexibilní víceúčelové židle.

Foto: Společenská hala univerzity v Amsterdamu

Sázka na jistotu

Skupina NH Hotel Group je třetím největším poskytovatelem služeb v oblasti business hotelů. Provozuje přibližně 280 hotelů a nyní bylo 21 z nich vybaveno konferenčním nábytkem Wiesner-Hager. Uplatnění zde našly bestsellery firmy jako již známé stohovatelné židle nooi, stohovatelný stůl yuno či osvědčené klasiky jako koferenční stůl skill nebo konferenční židle pulse. Konferenční a eventové prostory hotelů musí umožňovat proměnlivá flexibilní řešení zároveň však musí dostát maximální estetické kvalitě a požadavkům. Není tedy divu, že si společnost NH Hotel group vybrala známého výrobce.

Foto: Nábytek Wiesner-Hager v NH Hotel 

„Spolupracujeme s mnoha různými zákazníky, kteří mají velmi odlišné potřeby: interní schůzky, teambuildingy, konference, showroomy, uvádění produktů na trh. Každý z nich má svá vlastní očekávání a priority, ať už jde o pohodlí, flexibilitu nebo vybavení. Vše musíme přizpůsobit jejich požadavkům, aby výsledkem byl nezapomenutelný zážitek klienta. Taková je naše DNA,“ uzavírá svůj výběr provozní ředitel skupiny NH Group Pablo Fernández Cachafeiro a potvrzuje, že investice do dobrého designu je dobrá investice!

  • autor: Wiesner-Hager *
  • publikováno: * 20. 6. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři