design / Interiérový design

furniloop: Kancelářský stůl spojuje kvalitní kreativní design s odpovědností, šetrností a zásadami cirkulární ekonomiky

Kancelářské stoly furniloop jsou spojením designu a udržitelnosti Foto: Wiesner-Hager

Jaký je životní cyklus kancelářského nábytku? A jak skrze kreativní design dosáhnout maximální možnosti recyklace a opakovaného využití jednotlivých dílů? Odpovědi na tyto otázky zhmotňuje nová řada kancelářských stolů společnosti Wiesner-Hager, která svým názvem odkazuje na koloběh životnosti výrobku a jeho částí.

EARCH.CZ , 22. 5. 2023 / Advertorial

Když se při designu nábytku myslí dopředu, až za hranice samotného výrobku, je možné najít řešení, která vytvářejí trvalou kvalitu. Renomovaná rakouská firma Wiesner-Hager, která patří v rámci kancelářského nábytku k absolutní špičce v oboru, neustále posouvá hranice recyklace a renovace svých výrobků a jejich částí s cílem výrazně snížit spotřebu materiálových zdrojů i emisí CO2. Design pro ni představuje zodpovědnou disciplínu nejen k zákazníkovi, ale také k životnímu prostředí.  

Nová řada kancelářských stolů furniloop tuto hranici posouvá zase o kus dál. Sofistikovaný a promyšlený design jeho jednotlivých dílů v kombinaci s kvalitními materiály již v samotném návrhu produktu počítá s opětovnou recyklací a renovací. Jasně definovaná ekologická a konstrukční kritéria v návrhové fázi výrobku, zajišťují možnosti opětovného využití. To navazuje na jednu z hlavních strategií firmy, kterou je cirkulární ekonomika.

Foto: Rakouská společnost Wiesner-Hager patří ke špičce v oboru výroby kancelářského nábytku

Design stolů furniloop v sobě spojuje ergonomii a estetiku, aby svým uživatelům poskytl maximální pohodlí a efektivitu při práci. Každý kus je možno přizpůsobit podle specifických individuálních potřeb každého zákazníka. Řada obsahuje čtyři různé typy rámů, asymetrické a symetrické, s volbou mezi elektrickým nebo mechanickým nastavením výšky. Změna polohy při práci v rámci střídání sezení a stání je nejen uživatelsky příjemná, ale také odlehčí páteři a uvolní zádové svaly.

Zajímavým rozšířením stolu je zástěna v několika barevných kombinacích, kterou tvoří elegantní panel potažený tkaninou ve dvou velikostech. Touto zástěnou je možné uzavřít stůl ze tří stran, což zvyšuje mírů soukromí, především ve větších otevřených pracovištích. Dalšími důmyslnými prvky jsou také textilní kabelový kanál pro snadné uložení přebytečných kabelů nebo minimalistická zásuvka na psací potřeby.

Foto: Furniloop poskytuje svým uživatelům maximální pohodlí a efektivitu při práci

Furniloop je ideálním řešením pro moderní kancelářské prostředí. Je udržitelnou alternativou, která nabízí vysokou úroveň kvality na mnoho let. Opětovným používáním jednotlivých dílů se emise a množství použitého materiálů snižují až o 80 %. Společnost Wiesner-Hager tak dává jasně najevo, že udržitelnost v rámci designu pro ni není jen okrajovým faktorem, ale jeho potažený tkaninou hlavním motivem.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 22. 5. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři