Architektura /

Recenze knihy Současná architektura

Knihu napsal Álex Sánchez Vidiella původem z Barcelony. Jeho životním působištěm je teorie umění, architektury, scénické umění a ilustrace. Sám také učil dějiny umění. Nyní se věnuje redakční činnosti a píše knihy o architektuře a designu.

Michal Čermák , 29. 3. 2010

Tato kniha rozhodně není vhodná do kapsy na cestu v MHD.. 600 stran, 4-5 kilo. Po krátkém úvodu architekta a designéra Alberta T. Estéveze se Vám představí desítky nejlepších staveb z celého světa posledních let. Autory jsou jak jinak ti nejznámější architekti a ateliéry – Santiago Calatrava, Frank Gehry, Dominique Perrault, Carlos Zapata, Jean Nouvel, Richard Rogers, Daniel Libeskind a podobná architektonická smetánka. Ze studií Future Systems, SOM, a tak dále.

Po předmluvě zde najdete šest plus jedna kapitol. Jsou řazeny podle typologie – Infrastruktura & urbanistika, Kulturní zařízení, Zařízení pro volný čas, Veřejná zařízení / provozní budovy, Obytné domy, Architektura budoucnosti, a nakonec Architekti – jmenný seznam s kontaktními informacemi. Každá stavba má na několika stranách opravdu krásné fotografie, stručný, vše vypovídající popis, základní technické parametry, půdorysy, situaci, popřípadě řezy a pohledy. Celá publikace je obsáhlá encyklopedie současné architektury a i když zainteresovaní čtenáři budou některé stavby znát, potěší je nové autorské fotografie.

Graficky i obsahově je to publikace, která zkulturní domácí knihovnu. I když v našem e-shopu je ve slevě, nezapomeňte na další náklady – na masivní knihovnu a kladku, abyste s knihou mohli vůbec manipulovat. Stojí to za to, tak si to užijte.

Michal Čermák

 

Název knihy Kazuyo Sejima Ryue Nishizawa - SANAA Zollverein School of Management and Design / SANAA Škola Managementu a Designu 

Nakladatelství Alena Hanzlová pro o. s. gaaleriie.net

Rok vydání 2010

Jazyk anglicky, česky

Formát

anglická část: 210 x 230 mm, 40 barevných fotografií; česká část: 190 x 220 mm, 40 Č/B fotografií dvd: 42,5 min.

Vazba brožovaná, bez přebalu

Počet stran 92

Poznámka kniha + dvd  

 

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři