Architektura / občanské stavby

Vysokoškolský areál - Akademie Sting - projekt 03

Přístavba Akademie Sting zabírá volný pozemek tvaru L u stávající klasicistní budovy školy. Vstupní část z ulice Stromovka je řešena jako příjemný parter, kde je možné usednout pod strom, čekat, studovat...

EARCH.CZ , 14. 3. 2011

Přístavba Akademie Sting zabírá volný pozemek tvaru L u stávající klasicistní budovy školy. Vstupní část z ulice Stromovka je řešena jako příjemný parter, kde je možné usednout pod strom, čekat, studovat... Prostor je částečně krytý vykonzolovanými třídami postavenými na dřevěných V sloupech. Čelní fasáda přibližně dodržuje uliční čáru i výšku římsy sousedního domu. Po vstupu do budovy se člověk dostává do haly, kterou je možné plynule projít do dvora s dřevěnými terasami a barevnými sedátky. Studenti i zaměstnanci tak zde mohou trávit čas mezi jednotlivými přednáškami. Propojení s původní budovou je v rámci prvního nadzemního podlaží a díky terase v 3NP zůstávají funkční i okna původní stavby tímto směrem.

V polozapuštěném suterénu se nachází parkování pro 24 osobních automobilů přístupné pomocí hydraulického výtahu z ulice Stromovka. Konstrukce parkoviště je ze železobetonu, obvod nad zemí opláštěný tahokovem, tudíž spodek budovy je poloprůhledný a průvzdušný a na něm ,,pluje” celá stavba.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři