Novinky a názory / historie a teorie

Vyšla kniha o drobné architektuře zahrad

Autoři se v úvodních kapitolách krátce zamýšlí nad vývojem technických prvků zahrad v historii zahradní tvorby a nad jejich významem v zahradě. Většina knihy je pak věnována popisu jednotlivých architektonických prvků s plošným i prostorovým působením. Závěr knihy je věnován případovým studiím, které dobře ilustrují zdárné použití technických prvků v současných zahradách.

EARCH.CZ , 19. 11. 2015

Zahradní detail

Autoři: Drahoslav Šonský, Kateřina PospíšilováČeské vydání: CPress, 2015www.cpress.cz

Vytvořte si zahradu snů! Poradíme vám, jak na to. Zakládáte zahradu a hledáte potřebnou inspiraci pro vytvoření elegantní, a přitom účelné zahradní kompozice? Potřebujete získat cenné informace od zkušených autorů vycházejících z českého prostředí? Pak je tato publikace právě pro vás!

V jednotlivých částech knihy se seznámíte s architektonickými prvky v zahradách a jejich proměnami v čase, přiblížíme vám plošné architektonické prvky současných zahrad (terénní úpravy, cesty, obruby, zpevněné plochy, vodní prvky), dále prostorové prvky (oplocení, brány, zdi stěny, schody, pergoly a loubí, opěry, můstky a lávky, rovněž nezapomeneme na výtvarná díla, zahradní stavby, nábytek, mobilní nádoby a osvětlení zahrad. Zkrátka vše, co potřebujete vědět pro vytvoření vaší zahrady. V závěru knihy najdete případové studie zaměřené na využití architektonických prvků v zahradě, a to s výkresy i fotografiemi šesti naprosto odlišných zahradních kompozic.

Klíčová slova:

kniha

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři