Události /

Prahu čeká zajímavá diskuse. Vystoupí matadoři české architektury

V pátek 9. prosince 2016 se v Praze v Písecké bráně koná sedmá debata Architekti CZ za účasti Aleny Šrámkové, Ladislava Lábuse, Josefa Pleskota, Davida Vávry a Jakuba Ciglera. Bude se mluvit zejména o tom, zdali je architektura víc umění, nebo řemeslo, bude se také vzpomínat.

EARCH.CZ , 7. 12. 2016

Kdy: 9. 12. 2017 od 18:30Kde: Písecká brána, K Brusce 5, Praha 6

Facebook / web

Téma večera bude znít „Architektura – umění nebo řemeslo?“ a řeč bude o tom, v čem se práce architekta stává uměním, jaký je rozdíl mezi stavitelstvím a architekturou, jaká je pozice řemesla v současné „prefabrikované“ době a jaká je povinnost a odpovědnost architekta za stav společnosti, například i v otázce regulérnosti architektonických soutěží.

Jistě se bude i hodně vzpomínat na léta vzájemné spolupráce jednotlivých hostů – Ladislava Lábuse s Alenou Šrámkovou nebo Josefem Pleskotem, či Davida Vávry s Ladislavem Lábusem.

Na večer plný zajímavých vzpomínek a moudrých myšlenek zve spolek Arch For People, který si klade za cíl přiblížit architekturu co nejširšímu publiku. Večery Architekti CZ vznikly na základě stejnojmenné knihy rozhovorů, jejíž autor Jaroslav Sládeček bude chystanou debatu v Praze moderovat.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 7. 12. 2016
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři