Hliníkové profily vytváří jedinečnou atmosféru bratislavského bistra SOHO od studií GutGut a GRAU

Středa, 3. Červenec 2019 - 8:12
| Napsal: | Zdroj: Reklamní sdělení

V jednoduchosti je krása a v případě bratislavského bistra SOHO to platí dvojnásob. Restaurace je známá svou gastronomií, kterou si každý návštěvník díky příjemnému a vzdušnému interiéru dokonale vychutná. A to je v prostředí velkého obchodního centra opravdu výjimečný zážitek.

Bistro SOHO, GutGut, GRAU © Juraj Chlpík
Fotoalbum: 

Bistro SOHO leží na nejvyšším podlaží nákupního centra Aupark mezi dalšími restauracemi. Už při pohledu zvenčí se ale odlišuje. Prostor je oddělen černými panely, které návštěvníkům zajistí klid a kolemjdoucí zároveň zaujme. Když vejdete dovnitř, rázem se ocitnete v jiném světě. Bez neonových světel, ruchu a křiklavých barev. 

Hra světla a přírodních materiálů 

Hosty upoutá výrazná vlnitá stěna, která odděluje prostor kuchyně a bistra. Tvoří ji hliníkové profily Design Paris S55 z dílny Ruukki. Stěna sousedí s proskleným vstupem na terasu, světelné paprsky tak ještě zvýrazňují vlnkování. Profily jsou navíc perforované, díky tomu se na stěně odehrává nádherná hra světel. Použití materiálu, který je určen primárně pro exteriér, se v interiéru opravdu osvědčilo a dodalo místu nezapomenutelný charakter. 

V bistru SOHO najdete přírodní materiály jako jsou kovy, beton a dřevo. Prostoru svědčí kontrast útulných dřevěných parket a lesklých hliníkových profilů. Vlnkování ze stěny architekti dokonce použili i na betonovém baru. Ten byl odlitý z profilů Design Paris. Z dálky vypadá jako kdyby byl součástí hliníkové stěny, při bližším pohledu se vám ukáže jeho betonová tvář. Zkrátka vše spolu perfektně ladí. 

Výsledek spolupráce slovenských architektů 

Tento krásně jednoduchý prostor vznikl ze spolupráce dvou architektonických kanceláří – GutGut a GRAU. Byl to už třetí provoz, který společně pro značku restaurace vytvořili. „Restaurace v nákupních centrech jsou si často navzájem podobné, a my jsme chtěli vytvořit místo, které si lidé zapamatují. Bistro SOHO jsme proměnili tak, aby v něm nebyla typická atmosféra stravování v nákupním centru, ale aby představovalo klidnější prostředí,“ říká Andrej Olah ze studia GRAU. Podívejte se, jak profily Ruukki přispěly k proměně tohoto místa. 

Hezké věci nezůstanou bez povšimnutí 

Opět se potvrdilo, že na Slovensku se tvoří prvotřídní věci. Nadčasový interiér bistra byl nominovaný do závěrečného výběru prestižního ocenění Slovenské komory architektů za architekturu CE ZA AR 2018. Nadčasovost a originalitu tohoto místa tak uznala i odborná porota. 

Využitelnost profilů a systémů Ruukki končí tam, kde končí fantazie autora. Impuls k použití exteriérového materiálu vznikl v okamžiku, kdy pohled na něj architektům připomněl americký stánek s občerstvením. A tak se zrodil nápad, díky kterému mohla být společnost Ruukki součástí zlepšení kultury stravování ve slovenském nákupním centru.

Navštivte stránky www.ruukki.com/cze/b2b a získejte více informací.