Závan z prérie

Pondělí, 24. Říjen 2016 - 0:00
| Napsal: | Zdroj: Autorská zpráva

Rozlehlá vila z devadesátých let a interiér, který odpovídal době jejího vzniku – to už volalo po změně. Rekonstrukce se ujali architekti ze studia beef a také díky nadstandardní výšce stropu přišli s lepším propojením jednotlivých místností. Výsledný charakter pak dotvářejí měkké barevné odstíny masivních prvků z přírodních materiálů, lehce odkazující k wrightovské estetice.

beef, Interiér vily v Průhonicích – foto © Jakub Dvořák
Fotoalbum: 
Katalogový list: 
Autor Radoslav Buzinkay, Andrej Ferenčík, Jakub Viskupič
Ateliér beef
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Průhonice
PSČ 252 43
Datum projektu 2014
Datum realizace 2014
Užitná plocha 380.00m2
Poznámka

Foto © Jakub Dvořák

Na predmestí Prahy sme realizovali rekonštrukciu interiéru honosnej vily z 90. rokov. Pôvodnú dispozíciu, ktorá nevyužívala potenciál rozľahlých priestorov a nadštandartných výšok stropov, sme čo najviac otvorili, čím sa interiér výrazne zosvetlil.

Ústredným prvkom priestoru sa stal centrálny kamenný kubus s krbom, obložený pieskovcovým obkladom s rôznymi hrúbkami, ktorý zároveň oddeľuje kuchyňu od jedálne a obývačky. Otvorenosť priestoru umožňuje čiastočný vizuálny kontakt obývacej, kuchynskej časti a TV miestnosti. Materiálovo a farebne je interiér ladený do mäkkých, prírodných odtieňov kameňa a dreva.