Novinky a názory / zprávy

Již za pár dní se všichni milovníci kvalitního designu opět sejdou v Letňanech!

DESIGN SHAKER, to nejsou jen zajímavé expozice jednotlivých studií a značek, ale také bohatý doprovodný program. Nahlédněme tedy pod pokličku organizátorů, na jaké vybrané lahůdky se můžeme letos těšit. Rozhovory, přednášky, workshopy, ale i udílení cen Nábytek roku 2018, budou probíhat v centru Haly 3, v DESIGN FRIENDLY MEDIA CAFÉ.

EARCH.CZ , 20. 3. 2018

Každý den přinese něco jiného.

Slavnostní čtvrteční opening v 15. hod. zahájí moderátor Pavel Anděl, který přivítá vystavovatele, obchodní partnery, novináře, architekty a designéry. Hosty programu budou Ing. arch. Hana Medková, kurátorka letošního Design Shakeru, a dále designérka Iva Bastlová, která již tradičně připravuje téma Scéna, Inspirace, trendy se čtyřmi aktuálními směry v oblasti interiérového designu. Součástí openingu bude také tisková konference s představením celého souběhu jarních veletrhů. Taktéž promluví Pavel Basl – ředitel ProCeram a.s., hlavní partner přehlídky DESIGN V KOUPELNĚ.

Rovněž v rámci openingu proběhne vyhlášení vítězů soutěže Nábytek roku 2018 tradičně pořádané Asociací českých nábytkářů. Mezi přihlášenými firmami se i letos objevilo široké spektrum současných českých špičkových výrobků v oblasti výroby nábytku. Hlavním cílem ocenění je podpora nové tvorby v nábytkářské výrobě v České republice s důrazem na kvalitní design.

Pátek se ponese v italském duchu, s prezentacemi italských firem a přednáškami italských designérů. Těšit se můžete mimo jiné na přednášku Marca Magniho, který představí unikátní patent společnosti Magniflex v oblasti spánkové regenerace - biometrickou postel Magni Smartech. Nový patent společnosti Magniflex byl poprvé představen na veletrhu CES v Las Vegas a nyní zde bude mít svoji evropskou premiéru.

Další osobností programu je Paola Tanini, jedna z nejvýznamnějších italských produktových designérek současnosti. Pod jejím vedením vznikají jedinečné kousky koupelnového vybavení, které přinášejí do interiérů nevídanou eleganci a tradici. Nejen v Itálii značka Devon&Devon představuje luxus a kvalitu.

Dále se rovněž můžete těšit na přednášku majitele firmy Konsepti Davida Řezníčka “Designéři, ikony a fejky“

Víkend bude patřit samotným designérům. Neváhejte a přijďte se zúčastnit některého ze zajímavých workshopů nebo si poslechnout příběhy a názory českých designérů. Za zmínku rozhodně stojí Jakub Zajíc, jenž je autorem projektu Vnitroblock a jehož časopis Forbes zařadil mezi významné osobnosti v žebříčku 30 pod 30. Snahou Jakuba a jeho parťáka Lukáše Žďárského je přetvářet zpustlé, opuštěné prostory v místa, která jsou plná života. Právě holešovický Vnitroblock je úspěšným příkladem jedné takové proměny. Kde bere inspiraci, jaké další projekty chystá a spoustu dalších otázek zodpoví v rámci „talks“ na Design shakeru.

Za zmínku stojí také zajímavé přednášky od Hany Kroa, LUSITO, KARTOONS, DOVÝROBY a mnoha dalších, kteří doplní víkendový program.

Letos poprvé je součástí veletrhu Design Shaker i speciální přehlídka DESIGN V KOUPELNĚ, která probíhá paralelně po celou dobu veletrhu, a kde budou mít návštěvníci unikátní příležitost prohlédnout si novinky značek, které doposud vystavovaly své produkty především v zahraničí.

www.designshaker.cz

www.designvkoupelne.cz

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 20. 3. 2018
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

design veletrh design shaker

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři