Novinky a názory / zprávy

Výlety po soudobé architektuře Česka i Slovenska. Publikace od Rare Places je knižním průvodcem do kapsy

Rare Places přináší to nejlepší z místní architektonické a designové scény Foto: Lucie Urban

Rare Places, založené čtrnáctiletým Ondřejem Filgasem a jeho týmem, působí na českém a slovenském trhu od roku 2020 a nepřetržitě přináší to nejlepší z místní architektonické a designové scény skrze své aktivity. Rare Places má za cíl mapovat kvalitní architekturu a ukázat ji široké veřejnosti.

Rare Places , 11. 4. 2023

Rare Places budiž průvodcem. Mapou. Kratší cestou za objevením. Nechte se vést Rare Places. Tento průvodce vám ukáže cestu k objevení nejlepších architektonických kousků, které jsou k dispozici pro veřejnost.

Křest Rare Places průvodce do kapsy

Dne 23. března 2023 se v prostorách pražského CAMPu konal křest nového Rare Places průvodce do kapsy. Kmotrem tohoto průvodce se stal Jan Vondrák, architekt ateliéru Mjölk, jehož díla významně přispěla k obsahu průvodce.

Kromě křtu knihy se návštěvníci mohli zúčastnit i diskuze s autory průvodce. Byla zde popsána cesta, jak vznikl tento unikátní projekt, který spojuje moderní architekturu a cestování. Grafickou stránku knihy zpracovalo renomované STUDIO KOSATKO, jehož zástupce, Jan Košátko, významně obohatil diskuzi.

Vrcholem večera se stala diskuze na téma Procházky architekturou s kmotrem průvodce Janem Vondrákem a krajinářským architektem Jakubem Fingerem. Návštěvníci se dozvěděli mnoho zajímavostí ze zákulisí navrhování staveb, které jsou přístupné veřejnosti. 

Foto: 23. března 2023 se v pražském CAMPu konal křest nového Rare Places průvodce do kapsy

Rare Places průvodce do kapsy

Kompaktní průvodce, který se vejde do kapsy každého cestovatele a nadšence do architektury. Zkrátka pro lidi prahnoucí po objevování nových míst s jedinečným rukopisem významných architektů, která zaujmou svým vzhledem, příběhem i umístěním. Každé místo popsané v knize je možné osobně navštívit a prožít jeho atmosféru. Průvodce je navržen tak, aby cestovatel snadno našel svou cestu a je rozdělen podle regionů. Kromě toho je každý region doplněn jednoduchou mapou, na které jsou vyznačena zajímavá místa daného kraje.

Průvodce Rare Places odhaluje 136 architektonicky výjimečných staveb nacházejících se na území Česka i Slovenska. Sleduje stopy významných architektonických studií, jako jsou například Mjölk, Zdeněk Fránek, ateliér Martina Rajniše nebo Chybík+Krištof a dalších talentovaných lokálních architektů. Průvodce se zaměřuje na nejlepší architektonické projekty, jež se v posledních letech objevily na scéně a podporuje cestovatele v objevování krásy místních končin. Tímto se snaží ukázat, že kromě úchvatných historických památek mohou Česko i Slovensko nabídnout také kvalitní moderní architekturu.

Foto: Kompaktní průvodce se vejde do kapsy nebo batohu každého cestovatele a odhaluje 136 architektonicky výjimečných staveb

Průvodce Rare Places se pyšní širokou paletou ohromujících fotografií, které dokážou vyjádřit mnohem víc, než tisíc slov. Pro tvorbu knihy jsme spolupracovali s renomovanými fotografy jako jsou BoysPlayNice, Tomáš Souček, Petr Polák a dalšími. Díky partnerství s databází projektů současné architektury LINKA, fotografie předávají nejen informace, ale také vyvolávají silné emoce a přinášejí architektuře živý příběh.

  • autor: Rare Places *
  • publikováno: * 11. 4. 2023
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

průvodce kniha publikace

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři