Technologie / produkty

Optimální řešení ohřevu teplé pitné vody pro každý stavební projekt

Doplněný sortiment stanic pro přípravu teplé pitné vody od společnosti Taconova zjednodušuje výběr vhodné stanice. Tři základní modely TacoTherm Fresh Mega Connect, Mega 2 a Peta jsou koncipovány pro centrální ohřev pitné vody a u každého modelu je navíc k dispozici varianta „X“ o silnějším výkonu. Díky této struktuře sortimentu jsou celkově k dispozici téměř libovolné mezistupně pro příslušné potřebné výkony teplé vody.

Taconova , 31. 7. 2018

Rozšířen byl i rozsah výkonů sortimentu TacoTherm Fresh, a sice o model TacoTherm Fresh Mega Connect X, který je koncipován pro komfortní ohřev teplé vody v rodinném domě. Skvěle dimenzovaný povrch pro přenos tepla ve spojení s  externím termostatickým rozvrstvením zásobníku zajišťuje nízkou teplotu vody na zpátečce. Uvedení do provozu a nastavení provádí odborník přímo na displeji integrovaného vysoce účinného čerpadla. 

Se stanicemi TacoTherm Fresh Mega 2 a Peta pokrývají stanice pro přípravu teplé pitné vody od firmy Taconova centrální a hygienický ohřev pitné vody pro domy pro více rodin a budovy s velkou potřebou teplé vody. Variace výkonů je umožněna velikostí deskového tepelného výměníku z nerezové oceli a příslušnou konstrukční velikostí vysoce účinných cirkulačních čerpadel pro primární okruhy. Při velké potřebě teplé vody, například pro větší domy pro více rodin nebo hotely, lze tyto stanice kaskádovat.

Optimalizováno pro provoz s účinnými topnými systémy 

U všech stanic pro přípravu teplé pitné vody od firmy Taconova nám požadovanou teplotu odtékající vody zajišťuje elektronická regulace pomocí řídích příkazů. Přesnost teploty zajišťují teplotní čidla a snímač průtokového množství, které při odpouštění vody průběžně zaznamenávají teplotu a objemový průtok vytékající vody. Regulace pomocí těchto údajů nepřetržitě upravuje otáčky čerpadla pro primární okruh. 

Cirkulační čerpadlo na pitnou vodu, které lze integrovat jako volitelné, zajišťuje komfortní, rychlou disponibilitu teplé vody v místě odběru a při trvalém provozu zabraňuje stagnaci v rozvodné síti teplé vody. Stanice TacoTherm Fresh Mega 2 a Peta jsou volitelně k dispozici s elektronickým zpětným akumulačním rozvrstvováním. Tím je zajištěno, že do nízkoteplotních ohřívačů (např. tepelná čerpadla) a vyrovnávacích zásobníků bude zpětným sběračem přiváděna voda s nízkou teplotou. Prostřednictvím přepínacího ventilu se přitom v závislosti na teplotě regulují dvě různé akumulační zóny. 

S výkony teplé vody od 21,5 l/min do 77 l/min (při 70/60 °C, Δp 100 mbar) představuje program TacoTherm Fresh, díky celkem šesti různým variantám a možnosti rozšíření na kaskádový provoz pro téměř jakékoli velikosti, vhodný a nejhospodárnější druh centrálního ohřevu pitné vody.

  • autor: Taconova *
  • publikováno: * 31. 7. 2018
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři