Události / architektonické soutěže

Přihlašte se do projektu CULBURB

Umělci, architekti a další jednotlivci mohou přihlašovat návrhy vlastních intervencí do projektu CULBURB.

EARCH.CZ , 12. 12. 2011

Projekt sleduje situaci a možný vývoj současných středoevropských suburbií.

Prostřednictvím akupunkturních zásahů budou při použití minimálních prostředků realizovány intervence, které dlouhodobě ovlivní předměstské části středoevropských metropolí a především jejich obyvatele. K realizacím bylo vybráno šest obcí v pěti zemích střední Evropy, v každé obci bude realizováno celkem pět akupunkturních intervencí, které vybere odborná porota složená z evropských expertů.

Foto: eArch

Vybraní autoři nebo autorské týmy získají odměnu a finance na realizaci svého projektu. Autoři mohou své projekty registrovat do 10. 1. 2012, kompletní dokumentace návrhu musí být zaslána do 31. 1. 2012. Více informací najdete na www.culburb.eu. CULBURB organizuje Centrum pro středoevropskou architekturu (CCEA) ve spolupráci s pěti středoevropskými organizacemi.

 

Účastníci musejí zaslat

-Návrh intervence: Text o max. délce 1800 znaků vysvětlující základní ideu projektu a způsob realizace. Dokument může obsahovat také ilustrace, skici nebo grafy. Účastník může připojit také video o max. délce 3 minut. Layout: 2 stránky A4, max. velikost 4 MB. - Registrační formulář - životopis účastníka/účastníků -návrh rozpočtu (musí obsahovat výdaje na přípravu a realizaci a také cestovní výdaje)

Uzávěrky

Registrace: Všichni účastníci se musejí registrovat do 10. 1. 2012 na adrese culburb@culburb.eu Dokumentace: Všechny požadované materiály musejí být odeslané nejpozději 31. 1. 2012 na culburb@culburb.eu

Podklady k jednotlivým lokalitám jsou k dispozici na webových stránkách projektu www.culburb.eu. Každý účastník (účastnický tým) může zaslat 1 návrh ke každé lokalitě, celkem tedy max. 6 návrhů. Intervence by měly být zrealizovány mezi březnem 2012 a 2013. Vybraní účastníci získají odměnu 500 EUR a finance na realizace svého projektu. Vybraní účastníci se budou podílet na workshopu ve Vídni v březnu 2012 a na závěrečné konferenci v Lublani v březnu 2012.

Foto: eArch

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři