Kanceláře firmy Red Bull ve funkcionalistické vile na pražské Babě prošly redesignem podle návrhu Ateliéru Kunc Architekti

Středa, 18. Prosinec 2019 - 0:04
| Napsal: | Zdroj: Autorská zpráva

V Pražské funkcionalistické vile na Babě došlo k redesignu vnitřního interiéru kanceláří pro Red Bull. V čele celé proměny stál ateliér Kunc Architekti, který design interiérů navrhoval již před osmi lety. Hlavním cílem nového designu bylo především navrhnout prostor vyhovující povaze sportovně, life stylově založené společnosti.

Redesign kaceláří Redbull, přízemí - recepce, Kunc Architects, ©Josef Kubíček
Fotoalbum: 
Katalogový list: 
Autor Michal Kunc, Michal Sůva
Ateliér Atelier Kunc Architects
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Praha - Dejvice
Datum realizace 2019
Užitná plocha 2 500.00m2

Funky, industrial, friendly...

Tento headline přesně vystihuje realizaci kanceláří pro Red Bull. Vzhledem k tomu, že jsme úspěšně realizovali původní interiér kanceláří pro Red Bull před více jak osmi lety, přizvali nás k jeho redesignu znovu. Osm let je dlouho a za tu dobu se styl kancelářské práce posunul na úplně novou úroveň, proto redesign. Dnes je to tedy nejvíce o sdílení, o kreativních hubech, neformálním a inspirativním designu, o úplném setření rozdílu mezi "doma" a "v práci". Náš nový multispace pro RB reflektuje naplno právě tyto trendy.


Redesign kaceláří Red Bull, suterén - zasedací místnost, Ateliér Kunc Architects © Josef Kubíček

Funky

Red Bull má svoji osobitou kulturu, vytváří celý životní styl pro širokou vrstvu podobně sportovně a pozitivně naladěných lidí, ke kterým patříme samozřejmě i my! Máme tento sportovní lifestyle rádi, a tak bylo logické použít artefakty a design, které k tomu patří. Stejně tak uvažují i naši kolegové v RB, hledali jsme společně ty správné „kousky“ k vyladění kreativní funky atmosféry a pohody. Vytvořili jsme společně kreativní HUB naboostovaný od sklepa po střechu energií a nápady.


Redesign kaceláří Red Bull, 3. patro - ředitelna, Ateliér Kunc Architects © Josef Kubíček

Industrial

Red Bull sídlí v původní funkcionalistické vile na Babě a zabírá každý čtvereční centimetr interiéru. Potřebovali jsme proto všechen prostor. A tak jsme bourali. Až na kost, až na beton, na cihlu. Hledali jsme prostor. Z tohoto hledání se přirozeně vyvinul design koncept industriálního interiéru. Ukázat to původní, kvalitní, odhalit konstrukci, přiznat raw povrchy a ve spojení s moderním designem interiéru vytvořit silný design mix.


Redesign kaceláří Red Bull, 3. patro, Ateliér Kunc Architects © Josef Kubíček

Friendly

Navrhovali jsme interiér pro všechny generace a samozřejmě nejvíc pro tu nejmladší, milleniálovou. Takže je to hodně o pohodě při práci, o sdílení u kávy a samozřejmě u plechovky RB energy drinku. Je to o obrovské komunitě lidí, kteří sdílejí podobnou vášeň a životní styl, kteří ji vytvářejí. Je to o přátelství.


Redesign kaceláří Red Bull, 4. patro, Kunc Architects © Josef Kubíček