Architektura / občanské stavby

4 elementy v modulech

Studenti Leibnitzovy Univerzity v Hannoveru pod vedením profesora Hana Slawika pracovali na zadání "Kontejner ve městě". Jednou z vybraných prací je stavba/skulptura, zabývající se tématem lidských smyslů.

David Djazayeri , 5. 8. 2011

 

Místo – Küchengarten

prochází proměnou. Tuto oblast utváří dynamika. Díváme se na vzrostlou fungující strukturu, jejíž další rozvoj je v nedohlednu. Na toto místo zdá se reaguje ladná přísně současná architektura adekvátně. V centru vyvstává veřejně pochozí prostorová skulptura, která narušuje své hektické okolí a funguje jako jeho klidný protipól. Stejně rozmanitá jako okolní budovy, nabízí i toto skulpturální tělo rozmanité využití.

Prostorový program

předvídá čtvero využití, která se v útrobách onoho těla přemisťují a návštěvníka posílají na cestu smyslů. Tělo sestává ze čtyř prostorových elementů, které vždy tematizují jeden smysl a nade vším končí ve spojité smyčce. Prostor mezi moduly požitků zůstává veřejný, dynamicky pochozí a slouží k uzavření každého ze smyslových světů.

Tělo

spočívá na modulu z dřevěných rámů. Prázdné prostory a částečně zasklené fasády vzniknou ustoupením určitých stěn nebo podlahových desek. Půdorys je založen na modulu 3 x 3 m. Kontejnerová technologie vtiskne této skulptuře ladnost dočasnosti a umožní její přesuny do jiných lokalit.

 

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři