Architektura / bytové domy

Osm domů na Quirijn Boulevard

Holandský ateliér JMW se vypořádaval s negativním vnímáním severní části města Tilburg, které bylo velmi zanedbané. Jak udělat ze zanedbané periferie prostor pro příjemné a pěkné bydlení, kde je okolí plné zeleně? Jednoduše. Spoluprácí města s kvalitními architekty. S dobrým záměrem bez korupčního chování. To je možné? V Holandsku běžné!

EARCH.CZ , 7. 4. 2011

Severní část města Tilburg je značně zanedbanou periferíí. Společnost Cofier Building Development and Housing ve spolupráci s tilgburgskou městskou částí Brabant převzaly iniciativu za vybudování městské zeleně. Díky odstranění některých bytů se uvolní prostor pro nízkopodlažní domy vyšší cenové kategorie. Zelené plochy se přemění na moderní park s množstvím aktivit. Na okraji parku stojí rodinné domy. Pro vytvoření rozmanitého bydlení jsou na severní straně dva domy a na jižní straně parku jedna městská vila.

Na zrealizování projektu muselo být vynaloženo velké úsilí, aby renovovaná čtvrť získala novou pozitivní formu a lákala její budoucí obyvatele . Pro docílení kvalitní architektury bylo do projektu zapojeno jedno hlavní architektonické studio (JMW) a čtyři další měla za úkol navrhnout park, který je nejdůležitějším bodem celého plánu.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři