Architektura / rodinné domy

Rodinný dům v Písku

Dvoupodlažní rodinný dům situovaný na velmi mírném jihozápadním svahu v jižní části města Písku je další realizací v rámci přehlídky Salon dřevostaveb 2010. Získá si vás tento návrh architekta Prokopa?

Jaromír Eisman , 2. 2. 2011

 

Foto: eArch
Dispozice:
v 1. NP se nachází obytný prostor s kuchyní, vstupní hala ,WC , ložnice s přilehlou koupelnou a šatnou , pokoj pro hosty, ve 2. NP jsou dvě ložnice s přilehlými šatnami a koupelnou.

Konstrukce: sloupková konstrukce je tvořena lepenými I nosníky šíře 240 mm , na které jsou z interierové strany našroubovány OSB desky a instalační mezera 60 mm vyplněná izolací feeling wood ,uzavřená sádrokartonovými deskami. Z vnější strany v místech modřínové lamelové fasády DHF deska a difusní folie, v místech pod omítkou dřevovláknitá deska Hofafest UD 60 mm .

Nosným prvkem stropu i střechy jsou lepené I nosníky, v místě obytného prostoru podepřené ocelovými profily. Střecha se spádovými klíny je provětrávaná, krytina Sikaplan krytá posypem kačírku.

Tepelná izolace foukaná celulózová izolace Isocell. Dům je vybaven řízeným větráním s rekuperací,ohřev TUV elektrický ohřívač a solární kolektor,vytápění elektrické podlahové topení, krbová vložka.

zastavěná plocha: 194 m2 obytná plocha: 224 m2

Tuto dřevostavbu najdete spolu s dalšími realizacemi v ucelené formě v Ročence dřevostaveb 2009. K dostání na oficiálním webu Salonu dřevostaveb.

Klíčová slova:

dřevostavby

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři