Architektura / občanské stavby

Výsledky soutěže na informační pavilon pro olympijské hry - 3. místo

V mezinárodní ideové soutěži, pořádané organizací ACCA, se na třetím místě umístil tým z USA se svojí vtipnou a zároveň funkční ideou pavilonu ve tvaru běžecké dráhy.

EARCH.CZ , 23. 9. 2011

Členové týmu

Matthew Clare Rob Duncan

země: USA

Autorská zpráva

Pavilon Trafalgarská štafeta má podobu atletické dráhy, složené a zvednuté do výšky, což vystihuje atmosféru letních olympijských her a vytváří nezaměnitelnou a vizuálně strhující formu. Návštěvníci Trafalgarského náměstí jsou tak vybízeni ke sdílení vzrušující atmosféry celé akce. Mohou se procházet, běhat a hrát si na dráze pavilonu a přitom sledovat aktuální olympijské události. Projekt je navržen tak, aby svou formou i účelem zachytil podstatu her - je to zábavná a zajímavá konstrukce, která spojuje lidi z celého světa ke společnému prožitku a obdivu této největší světové sportovní události.

Hodnocení poroty

Jedná se o zajímavé a jednoduché pojetí s efektní image. Prezentace nabízí možnost rozšíření celého konceptu. Projekt se řadí mezi ty, které mají jasnou koncepci a odvážnou myšlenku. Důraz na volný výhled na okolní stavby na náměstí činí stavbu obzvláště zajímavou. Porotci shledali využití atletické dráhy lákavé, jako symbol, který všichni ocení a s kterým se ztotožní.

 

Pořadatel soutěže : www.ac-ca.org

Článek o vítězném návrhu najdete zde, 2. místo zde.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři